Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Proiecte PNRR

buton pnrr

POIM 2014 - 2020

buton poim

EU4Business

eu4business

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Protecția consumatorilor

InfoCons

Serviciul de urgență 112

112 logo

Urmatoarele evenimente:

No current events.

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


A fost construit între anii 1890-1893 de către arhitectul budapestan Kiss István. Lucrările de realizare a clădirii au fost efectuate de Sófalvi József şi Soós Pál din Tîrgu-Mureş. La 27 iunie 1893, au loc festivităţile de deschidere a muzeului, ocazie cu care Róth Károl, din partea Camerei de Comerţ din Budapesta, întocmeşte un prim catalog. Prezintă un plan echilibrat de formă aproape pătrată cu două rezalite: la stradă şi în curte printr-un corp secundar.

Echilibrată ca volum, clădirea este unul dintre cele mai reuşite exemple de clădiri neoclasiciste din oraş. Se remarcă frontonul triunghiular decorat cu sculpturi şi cele două nişe laterale ce adăpostesc câte o statuie ce reprezintă industria şi agricultura.Întreaga construcţie este caracteristică neoclasicismului, cu un stil sever de Renaştere italiană (partea de jos) şi unele elemente greceşti (frontonul decorat cu statui). Este primul muzeu de acest gen din Transilvania.

Muzeul de Ştiinţele Naturii din Tîrgu-Mureş deţine valoroase colecţii de paleontologie, mineralogie, plante inferioare şi superioare, nevertebrate (melci, scoici, insecte indigene şi exotice), păsări, ouă, mamifere, schelete, trofee totalizând peste 62.000 piese.O parte din aceste colecţii sunt etalate în expoziţia de bază a muzeului care a intrat în circuitul public în 1988 şi este structurată pe următoarele sectoare tematice: bogăţii ale muzeului (minerale şi roci) paleontologie, flora şi fauna judeţului Mureş, ocrotirea naturii şi a mediului înconjurător. Celelalte piese sunt conservate în depozitele ştiinţifice ale muzeului.Exponatele de floră şi faună sunt prezentate într-o manieră modernă, pe principii ecologice (bioceneze, biogrupuri, diorame) cu scopul de a întregi ideea de unitate dintre organism şi mediu, şi de a conştientiza publicul de necesitatea protejării mediului ambiant.

Muzeul de Ştiinţele Naturii prezintă un univers aparte în care florile de mină, animalele din epoca preistorică a căror urme (fosilele) vorbesc despre trecutul îndepărtat al pământului.Bogăţia fosilelor şi a faunei din judeţul Mureş este prezentată prin expunerea celor mai importante grupe sistematice de plante şi animale, iar în continuare, într-o dioramă de mari dimensiuni sunt prezente patru ecosisteme naturale care îmbracă aspectul celor patru anotimpuri: un loc de câmpie, o zonă din Câmpia Transilvaniei, o pădure de foioase şi o pădure de conifere.

Muzeul mai deţine şi unul dintre cele mai frumoase trofee de cerb carpatin din lume. O sală polifuncţională, aflată la etaj, face din această instituţie ştiinţifică un factor de implicare în aspectele impuse de contemporaneitate, organizându-se aici conferinţe, simpozioane, întâlniri tematice.

01,muzeul_sn
01,muzeul_sn
muzeu_st_nat2
muzeu_st_nat3
muzeu_st_nat4

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL

buton program transport local

Comunicate AQUASERV

buton program multianual sustinere familii

Grafic lunar colectare deseuri

buton spclep
buton weekend ro
seretirgumures
dastgmures ro
buton dfltgm
buton prog sitpf

Noutăți

BP
buton birou unic
buton parcare
buton parcare
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton recomandari sezon estival
buton harta targu mures

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
buton strategia smart city
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton puzcp
Concurs CIPS ro 180
Banner PtaCuzaVodaRO 180
BannerMyCity - RO3
Concurs AMSP3
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:72
Ieri:1281
Săptămânal:2737
Lunar:34520
Toate5197863