Eseménynaptár

<<  Január 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

A marosvásárhelyi lakótársulások részéről több mint 400 elnök és adminisztrátor vett részt szerdán, 2011. november 16-án a dr. Dorin Florea polgármesterrel és Claudiu Maior alpolgármesterrel való találkozón, amelyet a Mihai Eminescu Kulturális központban szerveztek meg.  

A jelenlévők méltányolták a helyi közigazgatás állandó támogatását, nevezetesen azt, ami az utóbbi két évben valósult meg a befektetések révén: parkok és játszóterek létesítése a gyerekek részére, sportpályák, több mint 30 tömbház hőszigetelése, fedett parkolók 273 hellyel, dísznövények ültetése, fakivágás és gondozás, az utcák és a tömbháznegyedek sétányainak aszfaltozása stb.

A felszólalók beszédeikben méltányolták, hogy a lakónegyedek évről évre jobban néznek ki, az új felszerelések és elrendezések javítják a lakók komfortérzetét. Kiemelték, hogy a projektek és programok implementálása során, a  Polgármesteri Hivatal lényegesebb segítséget kapott néhány lakótársulástól, amely konkrét cselekedetekben és erőteljes polgári hozzáállásban nyilvánult meg, a helyi lakók kezdeményezése folytán.

A felszólalók teljes támogatásukról biztosítottak a 2012-es évben sorra kerülő projektek implementációját, továbbá egy sor utca és lakónegyed-beli sétány aszfaltozását, fedett parkolóhelyek építését, hasonlóképpen az 1848-as Sugárút és a szomszédos zónák rendszerezését, valamint a fakivágások és ültetések folytatását illetően.

Dorin Florea, Marosvásárhely polgármestere tájékoztatta a lakótársulásokat a helyi szinten tett erőfeszítésekről, egyetemben a központi hatóságoknak benyújtott javaslatokról és kérésekről, amelyek többek között más finanszírozási forrásokat céloznak a tömbházak hőszigetelésének esetében, továbbá európai pénzalapok lehívását. Hasonlóképpen, a Cornisa – November 7 lakónegyed területén lakókat ösztönözték, hogy kössenek partnerséget a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatallal a tömbházak tetőtér-beépítése céljából, ami egyben költségmentes hőszigetelést jelent a lakótársulások részéről.

A jelenlevők szerint, a tegnapi találkozó hasznos időszerű és hasznos volt mindkét fél számára. Ilyen jellegű találkozók lesznek az elkövetkezőkben is, amelyeket a lakónegyedekben szerveznek majd, és amelyek hozzásegítenek az tárgyilagos elemzésekhez, valamint a polgárok számára hasznos döntések meghozatalához.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Események

24 ianuarie 2020

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Projektek. Stratégiák

Banner AUTOBUZE
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:164
Ieri:1168
Saptamanal:4830
Lunar:32730
Mind2997780