Calendarul evenimentelor

<<  Iulie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
SOCIALMărime text:

 

Centrul de Incluziune Socială pentru Persoanele de Etnie Romă – CISPER Centru Tîrgu Mureş se alătură Campaniei  de marcare a Zilei Internaţionale Împotriva Fascismului şi  Antisemitismului „ iniţiată de către reţeaua europeană împotriva naţionalismului, rasismului, fascismului şi pentru susţinerea imigranţilor şi refugiaţilor UNITED FOR INTERCULTURAL ACTION. Acţiunea face parte din activitatea 4.6 Înfiinţarea unei unităţi culturale în cadrul fiecărui centru de incluziune a proiectului Crearea şi funcţionarea structurilor de asistenţă axate pe ocuparea forţei de muncă – Centre de incluziune socială pentru persoanele de etnie romă, proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013

      Asociaţia Divers urmăreşte combaterea prejudecăţilor şi a intoleranţei etnice, religioase, sociale  sau de orice alt tip în general în care se încadrează şi obiectivul CISPER Centru  Tîrgu Mureş de a implementa activităţi care vizează schimbarea atitudinii sociale faţă de comunităţile de romi.

        În data de 9 noiembrie 2011 dorim să atragem atenţia asupra faptului că intoleranţa încă nu este de domeniul trecutului, ci continuă să se manifeste zi de zi sub diferite forme. Genocidul care s-a petrecut în urma Nopţii de Cristal de acum 72 de ani a fost posibil şi  pentru că erau foarte puţine voci care se împotriveau răspândirii urii generate de politica nazistă. Generaţiile prezentului nu sunt vinovate pentru tragediile trecutului, trebuie însă să-şi asume responsabilitatea asigurării unui prezent şi viitor lipsit de ură, intoleranţă şi violenţă. Trebuie totodată să înţelegem că tăcerea este în continuare, aşa cum a fost acum 72 de ani, mobilul care încurajează răspândirea urii.

      Noi nu vom putea simţi cu adevărat tragediile trăite de către comunităţi, familii, indivizi în timpul nazismului. Putem însă să nu mai permitem ca din cauza alterităţii de orice fel cineva să fie umilit, exclus, prejudiciat.

      Vă invităm în data de 9 noiembrie 2011, ora 17.00, la Memorialul Victimelor Holocaustului să comemorăm trecutul şi să spunem NU urii, intoleranţei şi violenţei promovând paşnic respectul faţă de diversitate. Actori profesionişti şi voluntari ai Asociaţiei Divers vor recita în limba română, jidish, maghiară, romani, germană şi engleză citate din care putem înţelege de ce tăcerea a însemnat complicitate la genocid în trecut şi înseamnă complicitate la discriminare în prezent.

      După momentul comemorativ vă invităm să vizionaţi la sediul CISPER Centru – Tîrgu Mureş filmele documentare Dureri Ascunse regizat de Michelle Kelso care are ca temă persecutarea romilor din România şi Holocaustul uitat de Carmen Avram.

 

 

Informaţii suplimentare:

 

Asociatia Divers

CISPER Tîrgu Mureş                    

Telefon: 0265 311727                               

Web: www.divers.org.ro                             

E-mail: divers@divers.org.ro

 

 

 

Cârdei Elena

Responsabil evenimente şi conferinţe cu scop de informare

Telefon: 0736644048

E-mail: divers@divers.org.ro

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:633
Ieri:1290
Săptămânal:3134
Lunar:14572
Toate3166080