Eseménynaptár

<<  Március 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

-  A lakosság és a lakásállomány megszámlálására Románia egész területén sor kerül 2011. október 20–31. között, azzal a céllal, hogy fontos és minőségi információkat nyerjenek a gazdasági és szociális kormányprogramok kidolgozása érdekében, illetve a városfejlesztés, kutatás és üzleti környezet érdekében.

-  A népszámlálási adatok bejegyzése rendszerint a lakhelyen történik, a megkérdezett személyek vagy a háztartás egyik, teljes ítélőképessége birtokában levő tagjának saját felelősségre tett nyilatkozata alapján.

-  A 2009/1502.  számú Kormányhatározat  2.  cikkelye, 8 bekezdése előírásainak megfelelően, azon személyek, akik különböző okokból kifolyólag ( az országban máshol, vagy külföldön tartózkodtak, delegációk, kórházba való beutalások, kiképzések, beütemezett kirándulások,  kivételes családi események stb.) nem voltak összeírva, 2011.10.31-ig összeírás céljából kell jelentkezzenek, a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatalnál, földszint, 13.  szoba.

-  A számlálóbiztosok a személyazonossági igazolvánnyal és a helyi népszámláló bizottság elnöke által kibocsátott, a polgármester pecsétjével ellátott igazolvánnyal igazolják magukat.

-  A népszámlálással kapcsolatos információk megtalálhatók a polgármesteri hivatal hirdetőtábláin, valamint egyes épületeken kifüggesztve.

-  A lakosság és a lakásállomány megszámlálására vonatkozó adatszolgáltatás kötelező, a számlálóbiztos ennek érdekében kérni fogja a megkérdezettek személyazonossági iratát, valamint a gyermekek születési bizonyítványát, azzal a megjegyzéssel, hogy a válaszadók beleegyezésével egyéb iratokat is tanulmányozhat.

A népszámlálási adatok  feljegyzési teljességének biztosítása céljából, a 2011/34. számú sürgősségi kormányrendelet kényszerítő előírásainak megfelelően, feldolgozzák a személyi számot,  valamint a nemzetiséget vallást, anyanyelvet, az adatok bizalmasságának tiszteletben tartásával, , a 2011/677. számú Törvény előírásainak megfelelően, amely a személyek védelmére vonatkozik, a  személyi jellegű  adatok feldolgozását és ezek szabad forgalmát illetően.

-  Az adatok bejegyzésekor a számlálóbiztos együttműködik a népszámlálási körzetben levő tulajdonosi társulással is.

-  Az összes népszámlálási űrlapot román nyelven kell kitölteni, azzal a megjegyzéssel, hogy a magyar nemzetiségű személyek csak az űrlapok elolvasását kérhetik magyar nyelven.

-   A népszámlálás alkalmával tett lakossági nyilatkozatok nem használhatók fel semmilyen más statisztikai célra, bizonyos jogok és kötelezettségek megállapítása végett.

-   A népszámlálási adatok bizalmasságának megőrzése kötelező, és ennek megszegését törvény bünteti.

-   A számlálóbiztosok megakadályozása az adatok bejegyzésében, illetve az adatszolgáltatás elutasítása a kormány 2009. évi 1502-es határozata értelmében szabálysértésnek minősül, amiért a helyi rendőrség 1500–4500 közötti bírságot róhat ki.

 

Dr. Dorin Florea polgármester

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet HU

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:537
Ieri:555
Saptamanal:7170
Lunar:29239
Mind3070343