UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Biroul disciplină în construcţii şi afişaj stradal a efectuat 54 de verificări la diverse şantiere de pe raza municipiului Tîrgu-Mureş. În urma controalelor efectuate, au fost depistate nouă lucrări de construcţie fără „Autorizaţie de construire”, iar beneficiarii a fost sancţionaţi în conformitate cu prevederile Legii nr. 50/1991 – republicată, privind autorizarea executării lucrărilor de construcţii, aplicându-se amenzi contravenţionale în cuantum de 15 000 lei.

Exemplificator este cazul unei societăţi comerciale cu sediul administrativ în Timişoara care, fiind surprinsă efectuând lucrări de amenajare a unui spaţiu comercial, inclusiv prin desfiinţarea unor pereţi,  fără a deţine „Autorizaţie de construire”, a fost sancţionată contravenţional cu amendă de 5 000 lei.

Totodată a fost demarată o amplă acţiune de inventariere a clădirilor ale căror faţade necesită reparaţii, în baza Legii nr. 153/2011 – privind unele măsuri de creştere a calităţii arhitectural-ambientale, potrivit căreia, „deţinătorii de orice fel ai clădirilor care, prin nivelul de degradare a sistemului de închidere perimetrală, pun în pericol sănătatea, viaţa, integritatea fizică şi siguranţa populaţiei şi/sau afectează calitatea mediului înconjurător, a cadrului urban construit şi a spaţiilor publice urbane, în temeiul şi cu respectarea legislaţiei în vigoare privind calitatea în construcţii şi a prezentei legi, sunt obligaţi ca, din proprie iniţiativă, să ia măsuri de realizare a lucrărilor de intervenţie pentru reabilitarea structural-arhitecturală a anvelopei clădirilor”.

Pe această cale rugăm toţi proprietarii clădirilor aflate în una din situaţiile susmenţionate să facă demersurile necesare pentru respectarea prevederilor legale.

Biroul control comercial a realizat controale şi verificări specifice conform programului de activitate lunar la terasele şi în pieţele din municipiu, avându-se în vedere respectarea prevederilor O.G. 99/2000, a H.C.L. nr. 124/2004 şi a H.C.L. 39/2007.

Au fost verificaţi un număr de 93 agenţi economici şi s-au aplicat 14 sancţiuni contravenţionale cu amendă, în cuantum de 8 500 lei şi două sancţiuni cu avertisment.

Mai semnificativă fiind situaţia numiţilor H.E. şi G.B. care au fost surprinşi comercializând în Piaţa Libertăţii produse agro-alimentare ce nu erau menţionate în „Certificatul de producător”, motiv pentru care au fost sancţionaţi contravenţional şi s-a dispus confiscarea mărfii.

Compartimentul protecţia mediului a executat controale specifice în Tîrgu-Mureş, urmărindu-se respectarea prevederilor H.C.L. nr.20/2008, referitoare la stabilirea unor măsuri pe linia bunei gospodăriri, păstrarea curăţeniei, respectarea normelor de igienă şi înfrumuseţarea municipiului.

De asemenea, s-a verificat respectarea graficului de ridicare a deşeurilor menajere în cartierul Tudor Vladimirescu, cu predilecţie pe strada Cutezanţei şi bulevardul Pandurilor, dar şi în zona centrală, respectiv Piaţa Victoriei şi Piaţa Trandafirilor, deficienţele constatate fiind remediate cu promptitudine de către firma de salubrizare.

 În perioada de referinţă, agenţii din cadrul compartimentului, au soluţionat 13 sesizări primite din partea cetăţenilor.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19
buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:118
Ieri:2517
Săptămânal:5410
Lunar:40481
Toate3391958