Eseménynaptár

<<  Január 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Az utóbbi évek tűzesetek statisztikája azt mutatja, hogy őszi időszakban, a földterületek száraz gaztól való megtisztítása következtében, nagyobb számú ellenőrizetlen tűz keletkezik.

Felkérjük a magán- és jogi személyeket (tulajdonosi társulásokat, gazdasági egységeket, köz- és oktatási intézményeket), hogy járuljanak hozzá a tavaszi nagytakarításhoz, és intézkedjenek, hogy az ingatlanok, a lakóházak mellett levő zöldövezetek, a sétányok, a járdák, sáncok, átereszek megtisztuljanak.

A lakóházak és más rendeltetésű ingatlanok övezetében elhelyezkedő sáncok, gyaloghidak, utcai árkok kitakarítása megfelelő módon fog történni, míg az összegyűlt hulladékot az erre kijelölt helyre szállítják.

Tilos a gyúlékony termékek, tömbházak között elhelyezett, háztartási hulladékbegyűjtő központokba való eldobása.

A hulladékokat kompakt módon helyezik el a háztartási hulladékbegyűjtő központokban, majd a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal által megállapított és a lakosok tudomására hozott program szerint szállítják el innen.

Tilos a szeméttárolókba és kukákba helyezett szemét meggyújtása.

A 2008/20. számú marosvásárhelyi helyi tanácsi határozat 8. cikkelye 2. bekezdése előírásainak megfelelően, Marosvásárhely municípium területén a hulladékégetés be van tiltva.

Az udvarokon rakott tűzet sohasem szabad felügyelet nélkül hagyni. A keletkezett hamut az erre a célra előkészített gödrökbe vagy fedett fémdobozokba kell elhelyezni, miután, először vízzel eloltották a benne levő parazsat.

          A robbanóveszélyes helyektől (gáz, gyúlékony folyadékok, gyúlékony kigőzölgések) legkevesebb 40 méter távolságra, a gyúlékony anyagoktól (papír, textil, olaj, bitumen) pedig 10 méter távolságra, felügyelet vagy megfelelő intézkedések biztosítása nélkül tilos nyílt tűzet rakni.

          A fűtésre használt faanyagot (fűrészpor, rönk, faszármazékok stb.) máglyákban kell tárolni, a megfelelő biztonsági távolságot pedig meg kell tartani közöttük. A faanyag máglyákat úgy építik, meg, hogy stabilak legyenek, ne zárják el az elektromos táblákat, bejárati ajtókat és vészkijáratókat. A fahulladékokat (forgács, fűrészpor) naponta elszállítják a speciálisan erre a célra kijelölt helyekre.

          A faanyag tárolása speciálisan kialakított helyen történik, a tűzforrásoktól, konyháktól, palackoktól, kéményektől, füstölőktől biztos távolságra.

          A könnyen gyulladó anyagokat és vegyületeket a tulajdonságuknak megfelelő körülmények között, jól szellőző helyen kell tárolni, többször kell ellenőrizni, hogy a felhevülést és öngyulladást kizárják.

          A gyerekeket állandóan felügyelet alatt kell tartani és tilos a közelükben tűzeseteket okozható eszközöket (gyufa, gyújtó, gyertya) tartani.

          Tűz esetén a tűzoltókocsiknak biztosítani kell a bejáratot a vízforráshoz, s minden évszakban meg kell engedni, hogy használják a vizet, hiszen ez fontos tűzvédelmi feltétel.

          Az óvintézkedések figyelmen kívül hagyása őszi nagytakarítás idején, amikor száraz növényzetet, növényi maradványokat, szemetet és lomot égetnek, súlyos következményekkel járhat, emberéleteket követelhet, anyagi károkat okozhat és károsíthatja a környezetet.

          Tűzeset észlelése esetében őrizzék meg nyugalmukat, és hívják a 112-es segélyhívót!

 

Vészhelyzeti Önkéntes Osztály Marosvásárhely

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Események

24 ianuarie 2020

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:371
Ieri:812
Saptamanal:7352
Lunar:35252
Mind3000302