UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

Statistica incendiilor din ultimii ani arată că, în perioada de toamnă se înregistrează un  număr mai mare de arderi necontrolate ca urmare a acţiunilor de curăţare a terenurilor de vegetaţia uscată.

La realizarea acţiunilor de curăţare a spaţiilor verzi, a aleilor şi trotuarelor sunt invitate să participe atât persoanele fizice cât şi cele juridice (instituţii publice şi de învăţământ, societăţi comerciale, asociaţii de proprietari).

Curăţarea şanţurilor şi podeţelor, a rigolelor stradale din zona imobilelor de locuit şi a celor cu altă destinaţie se va face în mod corespunzător, iar deşeurile rezultate vor fi depuse în locuri special amenajate.

Este interzisă aruncarea de produse inflamabile la punctele de colectare a deşeurilor menajere amplasate între blocurile de locuit.

Deşeurile vor fi  depozitate, cât mai compact, lângă punctele de colectare a deşeurilor menajere, urmând să fie transportate, conform  programului stabilit de Primaria Municipiului Tîrgu Mureş şi adus la cunoştinţa cetăţenilor prin mass media.

Este interzisă aprinderea gunoaielor din tomberoane sau din pubele.

În conformitate cu prevederile art.8, alin.2 din Hotărârea Consiliului Local al municipiului Tîrgu Mureş nr. 20/2008, arderea oricăror deşeuri pe teritoriul municipiului Tîrgu Mureş este interzisă.

Focurile deschise făcute în curţi trebuie să fie supravegheate. Cenuşa rezultată  se va depozita în gropi anume amenajate sau cutii metalice cu capac, după ce, mai întâi, a fost stins cu apă jăraticul rămas în ea.

Utilizarea focului deschis nu se admite la distanţe mai mici de 40 m faţă de locurile cu pericol de explozii (gaze, lichide inflamabile, vapori inflamabili), respectiv 10 m faţă de materialele combustibile (hârtie, textile, ulei, bitum) fără a fi supravegheat şi asigurat prin măsuri corespunzătoare.

Materialul lemnos (cherestea, buşteni, sortimente scurte de lemn, etc.) folosit pentru încălzire, se va depozita in stive, păstrându-se o distantă de siguranţă între ele. Stivele de material lemnos vor fi construite în poziţie stabilă, în aşa fel încât să nu blocheze tablourile electrice, uşile de acces şi de evacuare. Deşeurile din lemn (aşchii, rumeguş)  vor fi evacuate zilnic, în locuri special destinate.

Depozitarea materialului lemnos se va face în locuri special amenajate, la o distanţă de siguranţă de sursele de foc, bucătării , butelii, coşuri de fum, afumători .

Produsele, materialele şi substanţele combustibile se amplasează la distanţă de siguranţă faţă de sursele de căldură, ori se protejează astfel încât să nu fie posibilă aprinderea lor.

Copiii trebuie supravegheaţi permanent şi nu se vor lăsa la îndemâna lor mijloace care ar putea produce incendii (chibrituri, brichete, lumânări, etc.).

Asigurarea căilor de acces pentru autospecialele de intervenţie la sursele de alimentare cu apă în caz de incendiu (hidranţii stradali) şi a posibilităţilor de folosire a acestor surse, în orice anotimp, este obligatorie.

Persoanele fizice şi juridice au obligaţia morală şi legală să respecte, în orice împrejurare, normele de apărare împotriva incendiilor şi să nu primejduiască prin deciziile şi faptele lor, viaţa, bunurile şi mediu.
În cazul în care sesizaţi un incendiu, păstraţi-vă calmul şi sunaţi la 112!

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19
buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:58
Ieri:1827
Săptămânal:11936
Lunar:47007
Toate3398484