UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Ianuarie 2021  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete online

buton teatrul national

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia


 

 

 

         Potrivit unui comunicat  al Serviciului de Evidenţă a Persoanelor din cadrul Serviciului Public Comunitar Local de Evidenţă a Persoanei – Tîrgu-Mureş, în cursul lunii septembrie, la nivelul acestui serviciu (care deserveşte un număr de 257.011 locuitori din municipiul Tîrgu - Mureş şi cele 24 de localităţi arondate), au fost puse în legalitate cu acte de identitate 2348 de persoane, din care 2269  cu cărţi de identitate, iar 79 de persoane cu cărţi de identitate provizorii. Principalele motive pentru care cetăţenii au solicitat eliberarea unui nou act de identitate au fost: expirarea termenului de valabilitate, schimbarea domiciliului,  pierdere, deteriorare, furt ş.a.  Au fost eliberate 1992 cărţi de alegător, iar  202 persoane au solicitat  înscrierea în actul de identitate a menţiunii de stabilire a reşedinţei, majoritatea în municipiul Tîrgu – Mureş.

       Au fost luate în evidenţă 290 persoane dintre care: 285 la naştere, 2 la dobândirea cetăţeniei, 3 la schimbarea domiciliului din străinătate în România.

În această perioadă a fost actualizat, de asemenea, Registrul Judeţean de Evidenţă a Persoanelor prin operarea, potrivit legii (HG nr. 1375/2006), a următoarelor menţiuni:285 de persoane au fost luate în evidenţă în baza comunicărilor nominale de naştere transmise de către Serviciul de Stare Civilă;  pentru  196 de persoane s-a operat menţiunea privind decesul; pentru un număr de 11 persoane s-a operat menţiunea privind divorţul; pentru 13 persoane au fost operate hotărâri judecătoreşti privind: interzicerea dreptului de a alege sau de a fi ales, obligarea de a nu părăsi localitatea; pentru 6 persoane s-a operat menţiunea privind stabilirea domiciliului în străinătate.

  Pentru punerea în legalitate cu acte de identitate  a persoanelor netransportabile au fost efectuate 3 deplasări în teren şi au fost puse în legalitate un număr de 14 persoane.

Referitor la activitatea de punere în legalitate, pe linie de stare civilă şi evidenţa persoanelor, a asistaţilor şi a minorilor instituţionalizaţi în centre sanitare şi de protecţie socială, in perioada analizată, s-au efectuat 3 controale şi au fost puşi în legalitate cu acte de identitate 22 de tineri.

  La solicitarea instituţiilor publice cu atribuţii în domeniul apărării, ordinii publice, securităţii şi justiţiei, instituţiilor cu atribuţii în domeniul drepturilor copilului, altor persoane juridice, precum şi la solicitarea persoanelor fizice, au fost verificate în componenta judeţeană şi soluţionate 415 solicitări scrise.

 S-au desfăşurat activităţii specifice de punere în legalitate cu acte de identitate a cetăţenilor posesori de acte de identitate cu termen de valabilitate expirat în anii  anteriori şi a minorilor care au împlinit vârsta de 14 ani în anii anteriori şi nu au solicitat punerea în legalitate, conform prevederilor legale în materie.                                          

                                          

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi
buton MOL
buton masuri covid19
buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton birou unic
buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton mobilepay
buton plateste taxe online
buton cinema arta
buton harta targu mures
buton program transport local

Posturi vacante

buton posturi vacante

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
buton plan mobilitate urbana
buton sidu
buton calea verde
buton paed
buton gal
buton orasul eco
buton plan urbanistic general
buton atelier urban peisagistica
buton proiectele orasului
buton digital mures
buton cetatea medievala

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:2131
Ieri:2775
Săptămânal:4906
Lunar:39977
Toate3391454