Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

Uniós projektek

buton proiecte europene

Zagytározó

banner iazbatal fazare

Fogyasztóvédelem

InfoCons

112-es segélzhívó szám

112 logo

Eseménynaptár

<<  December 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Online jegyek

buton teatrul national hu

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
 ÜZLETI KÖRNYEZET

A város bemutatása

PUG gazdasági tanulmány

Digitális Város Stratégia 

Marosvásárhely, 2011 október 3 – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala az első helyi közigazgatási intézmény, mely a polgárok szolgálatába bocsájtja a Ghiseul.ro használatához szükséges felhasználói adatokat meg jelszavat. Ezek segítségével, egy azonosítást követően, az adófizetők bárhonnan kifizethetik adóikat, illetékeiket, büntetéseiket és folyamatosan ellenőrizhetik a kifizetéseket.
Az felhasználói adatokat és a jelszót tartalmazó borítékok kiosztása csütörtökön, október 6-án kezdődik. Három napon át a postások minden marosvásárhelyi adófizetőnek átnyújtják a borítékot, mely a 61.059 adófizető azonosítóját meg jelszavát tartalmazza. Pluszban, a marosvásárhelyiek használati utasítást is kapnak az on-line fizetési szolgálat mellé. Minden adófizetőt felkérnek, hogy fogadják el a borítékot. Abban, az esetben, ha különböző okokból kifolyólag a borítékot nem sikerül átadni az adófizetőnek, a borítékot a Román Posta megőrzi október 31-ig. Mindez idő alatt felkérjük a marosvásárhelyieket, hogy jelentkezzenek a lakónegyedükben működő posta hivatalnál és vegyék át a borítékot. Léteznek olyan esetek is, hogy a marosvásárhelyi költségvetés egyes adófizetői egy adott címmel szerepelnek a nyilvántartásokban és más címmel a személyiben. Ebben az esetben a borítékokat október 15-ig a Forradalom utca 2-es szám alatti egyes számú Postahivatalnál őrzik meg. Megkérünk mindenkit, aki ebben a helyzetben van, hogy vegye át borítékját, ellenkező esetben október 15-e után a személyiben szereplő címre küldik ki.
„Egy óriási nyereség a város polgárainak, függetlenül, attól, hogy Marosvásárhelyen folytatják tevékenységüket, vagy külföldön, vagy akár szabadságon tartózkodnak”, nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármestere. „Képzeljék el, hogy például a Spanyolországban tartózkodó rokonuk az országba való visszatéréséig halasztja adósságai kifizetését, ezáltal jelentős adónövekményt halmoz fel, vagy, legjobb esetben megkéri családját, barátait, hogy menjenek el a Pénzügyi Hivatalhoz és álljanak ki óriási sorokat. Mostantól, a fotelből, a televízió elől fizetheti adóit és illetékeit, miközben a valenciai helyi csatornákat nézi”. 
A jelen pillanatban Marosvásárhely számos lakója külföldön dolgozik. Az on-line adófizetési rendszert használók kezelési költségeit a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal fizeti, ezáltal a polgárra semmiféle plusz költség nem hárul.
„Arra törekedtem, hogy minél egyszerűbbé tegyük a marosvásárhelyiek életét”, folytatta a gondolatot Dorin Florea. „A megbízólevelet meg a használati utasítást házhoz küldik. A marosvásárhelyiek be kell lépjenek a Polgármesteri Hivatal Oldalára, www.tirgumures.ro, vagy direkt a www.ghiseul.ro honlapjára és személyesíteniük kell jelszavukat, lecserélvén a hivatalból megadott jelszót.  Ettől a pillanattól kezdve, mindenki önként kezelheti a saját pénzügyi műveleteit.
A ghiseul.ro, melyet a Távközlési Minisztérium, valamint a Romániai Elektronikus Fizetési Egyesület (APERO) bocsájtott ingyen a helyi közigazgatások rendelkezésére, Bukarest, Brassó, Zilah, Pitesti, Giurgiu, Nagyvárad, Kolozsvár, Drobeta Turnu Severin és Marosvásárhely több mint 2 millió lakósa számára vált elérhetővé. Folyamatban van Braila, Calarasi, Galati, Szeben, Slobozia, Suceava és Temesvár polgármesteri hivatalainak is a rendszerhez való csatlakozása.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL hu
buton masuri covid19 hu

colectare selectiva hu

 

Események

Colectare deseuri

Újdonságok

BP hu
buton ghiseu online impozite taxe hu
buton birou unic hu
buton parcare hu
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
buton mobilepay hu
buton plateste taxe online hu
buton cinema arta hu
buton recomandari sezon estival hu
buton harta targu mures hu
buton program transport local hu

Betöltendő állások

buton posturi vacante hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
Concurs AMSP3
buton plan mobilitate urbana hu
buton sidu hu
buton calea verde hu
buton paed hu
buton gal hu
buton orasul eco hu
buton puzcp hu
buton plan urbanistic general hu
buton atelier urban peisagistica hu
banner_proiecte1
Digital Mures
buton cetatea medievala hu

Secțiune RUTI conform SNA

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Ma:336
Tegnap:1645
A héten:1981
A hónapban:32441
Összesen4105436