UCS Târgu Mureș

buton UCS

Calendarul evenimentelor

<<  Septembrie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
282930    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia
MEDIUL DE AFACERI


Mărime text:

 

Tîrgu-Mureş, 3 octombrie 2011 - Primăria Municipiului Tîrgu-Mureş este prima administraţie locală care pune la dispoziţia cetăţenilor săi datele de utilizator și parola necesare pentru a accesa Ghiseul.ro. Pe baza acestora, contribuabilii vor putea efectua plata impozitelor, taxelor şi amenzilor cu autentificare şi îşi vor putea verifica în permanenţă situaţia plăţilor, de oriunde s-ar afla.
Campania de distribuire a plicurilor ce conţin datele de utilizator şi parola va demara joi, 6 octombrie. Vreme de trei zile poştaşii vor bate la uşa fiecărui contribuabil din Tîrgu-Mureş şi îi vor înmâna plicul. Acesta conţine informaţiile privind utilizatorul şi parola fiecăruia dintre cei 60.159 de contribuabili. În plus, tîrgumureşenii vor primi şi instrucţiunile de utilizare a serviciului de plată on-line. Fiecare contribuabil este rugat să accepte plicul. În cazul în care, din diverse motive, plicul nu poate fi predat contribuabilului, acesta va fi păstrat de Poşta Română până în data de 31 octombrie. În tot acest timp, tîrgumureşeanul este rugat să se prezinte la oficiul poştal din zona sa de reşedinţă, ca să îşi ridice plicul. Plicurile vor fi duse de poştaşi la adresa de domiciliu din cartea de identitate a  fiecărui contribuabil. Există şi situaţii în care unii contribuabili la bugetul local al municipiului Tîrgu-Mureş au adresa de domiciliu trecută în cartea de identitate într-o altă localitate. În acest caz, plicurile vor fi păstrate până în data de 15 octombrie la Oficiul Poştal Tîrgu-Mureş 1 , din strada Revoluţiei 2. Toate persoanele care se regăsesc în această situaţie sunt rugate să îşi ridice plicul. Dacă nu o vor face, documentele vor fi trimise, după data de 15 octombrie la adresa de domiciliu trecută în cartea de identitate.
“Este un mare câştig pentru cetăţenii oraşului nostru, fie că ei activeaza în Tîrgu-Mureş sau se află plecaţi la muncă în străinătate sau, pur şi simplu, în vacanţă”, spune Dorin Florea, Primarul municipiului Tîrgu-Mureş. “Imaginaţi-vă că ruda care se află la lucru în Spania, spre exemplu, amână plata obligaţiilor până la momentul sosirii sale în ţară, expunându-se la majorări semnificative. Sau, în cazul cel mai bun, îşi roagă familia sau prietenii să se deplaseze la Administraţia financiară şi să stea la cozi interminabile. De-acum, poate plăti taxele din fotoliul aflat în faţa televizorului, în timp ce urmăreşte postul local din Valencia.”
În momentul de faţă, mulţi locuitori ai oraşului Tîrgu-Mureş au locuri de muncă în străinătate. Pentru ei şi pentru toţi cei care vor folosi sistemul de plată a taxelor şi impozitelor on-line, Primaria Tîrgu-Mureş va plăti comisioanele de tranzacţionare, cetăţeanul nesuportând niciun cost suplimentar.
“Am căutat să îi simplificăm cât mai mult viaţa tîrgumureşeanului”, continuă Dorin Florea. “Credenţialele le va primi acasă împreună cu instrucţiunile de utilizare. Cetăţeanul va trebui să acceseze pagina de internet a Primăriei Tirgu Mureş www.tirgumures.ro sau direct pe www.ghiseul.ro şi să îşi personalizeze parola, modificând-o pe cea primită din oficiu. Din acel moment, el devine stăpânul situaţiei sale financiare.”
Ghiseul.ro, sistemul naţional de plăţi electronice cu cardul, pus la dispoziţie gratuit administraţiilor locale de către MCSI şi APERO (Ascociaţia Pentru Plăţi Electronice din România), acoperă în momentul de faţă peste două millioane de locuitori aparţinând de primăriile Sectoarelor 2 şi 6 din Bucureşti, Braşov, Zalău, Piteşti, Giurgiu, Oradea, Cluj, Drobeta Turnu Severin şi Tîrgu–Mureş. În curs de înrolare se află primăriile din Brăila, Călărași, Galați, Sibiu, Slobozia, Suceava și Timișoara.
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:89
Ieri:756
Săptămânal:8344
Lunar:28175
Toate3246475