UCS Târgu Mureș

buton UCS

Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu
 ÜZLETI KÖRNYEZET

A város bemutatása

PUG gazdasági tanulmány

Digitális Város Stratégia


Mărime text:

 

Marosvásárhely, 2011 október 3 – Marosvásárhely Polgármesteri Hivatala az első helyi közigazgatási intézmény, mely a polgárok szolgálatába bocsájtja a Ghiseul.ro használatához szükséges felhasználói adatokat meg jelszavat. Ezek segítségével, egy azonosítást követően, az adófizetők bárhonnan kifizethetik adóikat, illetékeiket, büntetéseiket és folyamatosan ellenőrizhetik a kifizetéseket.
Az felhasználói adatokat és a jelszót tartalmazó borítékok kiosztása csütörtökön, október 6-án kezdődik. Három napon át a postások minden marosvásárhelyi adófizetőnek átnyújtják a borítékot, mely a 61.059 adófizető azonosítóját meg jelszavát tartalmazza. Pluszban, a marosvásárhelyiek használati utasítást is kapnak az on-line fizetési szolgálat mellé. Minden adófizetőt felkérnek, hogy fogadják el a borítékot. Abban, az esetben, ha különböző okokból kifolyólag a borítékot nem sikerül átadni az adófizetőnek, a borítékot a Román Posta megőrzi október 31-ig. Mindez idő alatt felkérjük a marosvásárhelyieket, hogy jelentkezzenek a lakónegyedükben működő posta hivatalnál és vegyék át a borítékot. Léteznek olyan esetek is, hogy a marosvásárhelyi költségvetés egyes adófizetői egy adott címmel szerepelnek a nyilvántartásokban és más címmel a személyiben. Ebben az esetben a borítékokat október 15-ig a Forradalom utca 2-es szám alatti egyes számú Postahivatalnál őrzik meg. Megkérünk mindenkit, aki ebben a helyzetben van, hogy vegye át borítékját, ellenkező esetben október 15-e után a személyiben szereplő címre küldik ki.
„Egy óriási nyereség a város polgárainak, függetlenül, attól, hogy Marosvásárhelyen folytatják tevékenységüket, vagy külföldön, vagy akár szabadságon tartózkodnak”, nyilatkozta Dorin Florea, Marosvásárhely Megyei Jogú Város polgármestere. „Képzeljék el, hogy például a Spanyolországban tartózkodó rokonuk az országba való visszatéréséig halasztja adósságai kifizetését, ezáltal jelentős adónövekményt halmoz fel, vagy, legjobb esetben megkéri családját, barátait, hogy menjenek el a Pénzügyi Hivatalhoz és álljanak ki óriási sorokat. Mostantól, a fotelből, a televízió elől fizetheti adóit és illetékeit, miközben a valenciai helyi csatornákat nézi”. 
A jelen pillanatban Marosvásárhely számos lakója külföldön dolgozik. Az on-line adófizetési rendszert használók kezelési költségeit a Marosvásárhelyi Polgármesteri Hivatal fizeti, ezáltal a polgárra semmiféle plusz költség nem hárul.
„Arra törekedtem, hogy minél egyszerűbbé tegyük a marosvásárhelyiek életét”, folytatta a gondolatot Dorin Florea. „A megbízólevelet meg a használati utasítást házhoz küldik. A marosvásárhelyiek be kell lépjenek a Polgármesteri Hivatal Oldalára, www.tirgumures.ro, vagy direkt a www.ghiseul.ro honlapjára és személyesíteniük kell jelszavukat, lecserélvén a hivatalból megadott jelszót.  Ettől a pillanattól kezdve, mindenki önként kezelheti a saját pénzügyi műveleteit.
A ghiseul.ro, melyet a Távközlési Minisztérium, valamint a Romániai Elektronikus Fizetési Egyesület (APERO) bocsájtott ingyen a helyi közigazgatások rendelkezésére, Bukarest, Brassó, Zilah, Pitesti, Giurgiu, Nagyvárad, Kolozsvár, Drobeta Turnu Severin és Marosvásárhely több mint 2 millió lakósa számára vált elérhetővé. Folyamatban van Braila, Calarasi, Galati, Szeben, Slobozia, Suceava és Temesvár polgármesteri hivatalainak is a rendszerhez való csatlakozása.
 
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza
buton MOL
buton BEC
lucrari stradale
buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

locuri de munca hu

Projektek. Stratégiák

Banner planificare strategica
Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:301
Ieri:860
Saptamanal:7159
Lunar:20132
Mind3238432