Eseménynaptár

<<  Szeptember 2019  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
30      
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Európai digitális város

banner orasdigital

Operációs program

proiecttgms

Online jegyek

teatru

Rend és biztonság

180x150

Mentsük meg a gyerekeket!

salvati-copiii-logo

Országos Turisztikai Hatóság

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Dorin Florea polgármester kezdeményezésében
Dél-Marosvásárhely interkommunitáris fejlesztési egyesület
2011. szeptember 21-én, szerdán megalapozták Marosvásárhely megyei jogú városnak a Nyárádtő várossal és Keresztúr, Marosszentkirály és Kerelőszentpál községekkel való társulást, a Dél-Marosvásárhely interkommunitáris fejlesztési egyesület létrehozása érdekében.
A kezdeményezés dr. Dorin Florea polgármesteré, s találkozó keretében ismertették, amelyre meghívást kaptak Claudiu Maior és Csegzi Sandor alpolgármesterek, valamint Dana Miheţ főépítész – a megyei jogú város részéről, illetve az érdekelt települések polgármesterei, a repülőtér, a vasúti társaság és az Országutak vezetőségének képviselői.
Kezdeményezése indoklásában dr. Dorin Florea aláhúzta, hogy Marosvásárhely municípium 2005-ben további 15 peremtelepüléssel és a Megyei Tanáccsal létrehozta a Metropolisz Övezet Egyesületet, alapító tag minőségben. Bár a törvény feltételei között bejegyezték, az egyesület nem működik hatékonyan, a statútumában felvállalt célkitűzések megvalósítása érdekében. Ebben a helyzetben, Marosvásárhely megyei jogú város és a peremövezetek között nincsenek a hosszan tartó, a város és a peremváros területe számára következetes és integrált fejlődés biztosításához szükséges feltételek, ami sürgősen olyan intézkedések elfogadását tette szükségessé, amelyek egybehangolják a város- és területrendezésnek az európai elvek szerinti tervezési tevékenységet, amelyet Románia az Európai területi agenda, az európai városokra vonatkozó Leipzigi Charta, az integrált regenerálódásra vonatkozó Toledói Nyilatkozat, s nem utolsósorban, a Környezeti európai egyezmény aláírásával felvállalt.
A Dél-Marosvásárhely Egyesület célja Marosvásárhely megyei jogú város és a városszéli övezet hosszan tartó fejlődése, az övezetet alkotó helyi közigazgatósági hatóságok – Nyárádtő város, Keresztúr, Marosszentkirály és Kerelőszentpál községek – közötti gazdasági és társadalmi kapcsolatok szempontjából.
Az Egyesület fontosabb célkitűzései: olyan programok és projektek kezdeményezése és lebonyolítása, amelyek az övezet fejlesztését segítik elő; más szomszédságban lévő övezetekkel való információcsere; a társaság tevékenységéhez szükséges alapok létrehozása és lehívása; tartós fejlesztési tervek és stratégiák kidolgozása, amelyek a megfelelő területtel koherensek és integráltak; Marosvásárhely Municípium fejlesztési szükségleteinek összehangolása, a szomszédos helyiségek fejlesztési szükségleteivel stb.
„Észak-Marosvásárhely” Egyesület létrehozásának jóváhagyására vonatkozó indoklás, valamint ennek statútum-tervezete és alapító-okirata, a Marosvásárhelyi Tanács tárgyalásának és jóváhagyásának lesznek alávetve, a következő helyi törvényhozói szerv következő gyűlésén.
A meghívott közigazgatási egységek képviselőinek bemutatták az alapító okirat törvénytervezeteit és a statútumot, következvén, hogy közöljék a tanácsülések időpontjait, valamint a tárgyalásnak alávetett problémák megoldási módját, felvállalva, hogy Marosvásárhely Municípium tudomására hozzák, a helyi törvényhozó közigazgatási hatóságok által elfogadott határozatokat.
A polgármesteri hivatal sajtóirodája
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Vissza

Dátum és idő

Vasárnap, 15 Szeptember 2019
20:07:17

Újdonságok

buton parcare
buton taxe impozite3 hu
buton prog sitpf hu
buton prog acte identitate online hu
buton prog casatorii online2 hu
buton prog transc online2 hu
buton studiu parcari2 hu
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Projektek. Stratégiák

Banner POCA
BannerMyCity - HU3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca hu

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia_hu

Társadalmi hálózatok

FacebookTwitterYoutube

Látogatók

Astazi:476
Ieri:509
Saptamanal:6050
Lunar:11502
Mind2853879