Calendarul evenimentelor

<<  Martie 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
        1
  2  3  4  5  6  7  8
  9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031     
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

13 Septembrie marchează o pagină importantă în istoria românilor, iar cuvinte precum glorie, patriotism, sacrificiu, cutezanţă, bărbăţie  – oricât de anacronice  le-ar părea unora – îşi redobândesc valenţele profunde, reale, autentice,  dovadă că în arealul românesc, flacăra dorinţei de a ne păstra întreagă şi neatârnată fiinţa neamului a fost, de-a lungul veacurilor, mereu vie, mereu arzând.

Se împlinesc 163 de ani de când compania de pompieri aflată sub comanda căpitanului Pavel Zăgănescu s-a ridicat cu fermitate şi temeritate împotriva trupelor turceşti în încercarea acestora de a înăbuşi revoluţia paşoptistă. Prin eroica bătălie din Dealul Spirii, ostaşii pompieri au înscris o memorabilă pagină de eroism şi glorie militară în „Cartea de Aur” a neamului. În vremurile care au urmat, pompierii militari şi civili au dat dovadă de aceeaşi abnegaţie şi spirit de sacrificiu, fie apărând vieţile cetăţenilor în lupta împotriva incendiilor, inundaţiilor, catastrofelor naturale, fie ca apărători ai patriei, cu arma în mână, prezenţi la toate momentele de răscruce care au marcat istoria naţională şi făurirea României moderne.

Aderarea ţării noastre la structurile internaţionale a impus cu necesitate regândirea şi revitalizarea concepţiei de management a instituţiei pompierilor militari  şi alinierea lor la prevederile  actelor normative cu aplicabilitate pe plan internaţional. Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr. 21/2004 a consfinţit reforma  Sistemul Naţional de Management al Situaţiilor de Urgenţă, creând astfel cadrul legal şi mecanismele necesare asigurării în mod unitar şi integrat a prevenirii şi gestionării situaţiilor de urgenţă. În acest mod, pompierii, alături de efectivele de protecţie civilă sunt integraţi într-o structură modernă, suplă şi activă, caracterizată prin profesionalism, disciplină, competenţă şi pasiune.

Este demn de remarcat faptul că relaţiile dintre municipalitate şi Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „Horea” al Judeţului Mureş au evoluat în timp, fiind bazate pe încredere şi colaborare, servind interesul comun al asigurării confortului şi liniştii cetăţenilor oraşului.

Trăim, aşadar, un moment de mare încărcătură emoţională, prilej de a-i felicita pe toţi pompierii militari şi civili, care şi-au asumat ca pe o datorie de onoare nobila misiune cu care sunt învestiţi, aceea de apărători ai vieţii, valorilor materiale şi spirituale ale societăţii.

Ancoraţi în coordonatele prezentului, cu gândul la viitor, întoarcem, cu respect, o filă de glorie şi sacrificiu a cărţii de istorie, dorindu-le pompierilor români să cinstească memoria predecesorilor, să rămână aceiaşi oameni de acţiune, curajoşi, hotărâţi, disciplinaţi, pe care îi simţim alături ori de câte ori vieţile şi bunurile noastre materiale sunt în pericol.

 

LA MULŢI ANI!

 

Dr. Dorin Florea,

Primarul municipiului Tîrgu-Mureş

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

stare-urgenta

ANUNT CORONAVIRUS 9 alimente pachet RO

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:556
Ieri:555
Săptămânal:7189
Lunar:29258
Toate3070362