Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

SIS II

sis2 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Mărime text:

 

 

În această săptămână se află la Tîrgu Mureş o delegaţie din Seul reprezentată de cea mai importantă agenţie guvernamentală a Coreei de Sud (NIPA), responsabilă pentru creşterea economică accelerată a acestei ţări şi pentru relaţiile ei internaţionale din domeniul tehnologiei informaţiei şi comunicaţiilor.

Vizita survine ca urmare a demersurilor Primăriei Tîrgu Mureş de a dezvolta şi implementa strategia DigitalMureş.com şi semnarea unui Memorandum de Înţelegere cu Coreea de Sud privind finanţarea unui prim Studiu de Fezabilitate pentru un sistem informatic integrat municipal al cărui scop va fi eficientizarea şi simplificarea relaţiei între administraţie, cetăţeni şi mediul de afaceri.

“Aşa cum am fost pionierii sistemului de urgenţă 112 (pentru cei care nu ştiu acest sistem a fost realizat de primăria Tîrgu Mureş , cu sprijinul SMURD şi apoi extins la nivel naţional) tot aşa vreau să implementăm aici un sistem real, eficient, utilizat în masa de către cetăţeni care apoi să poată fi preluat de orice oraş din Romania.” A declarat primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dr. Dorin Florea.

Sistemul informatic presupune interconectarea tuturor instituţiilor, a cetăţenilor şi a firmelor din Tîrgu Mureş utilizând cele mai inovative tehnologii, bazat şi pe experienţa Coreei de Sud. Acesta va putea genera economii de peste 5% din bugetul municipalităţii prin reducerea birocraţiei, a deplasărilor fizice, a eficientizării tuturor proceselor administrative şi private. Sistemul va aduce multe alte beneficii indirecte, multe necuantificabile încă, cum ar fi grija pentru mediul înconjurător prin reducerea semnificativă a consumului de hârtie, al reducerii consumului energetic şi al poluării.

“Suntem aici pentru a realiza Studiul de Fezabilitate al proiectului îndrăzneţ al primăriei Tîrgu Mureş, pentru a ne împărtăşi experienţa şi cunoştinţele cu România. Am decis să finanţăm acest studiu deoarce implementarea unui asemenea proiect poate genera un exemplu demn de urmat de către orice administraţie locală din lume” a declarat Yoonsik Kim, consultantul şef al NIPA.

În cadrul primei săptămâni de lucru delegaţia coreeană împreună cu echipa DigitalMures.com au avut întâlniri cu Universitatea de Medicină şi Farmacie Tîrgu Mureş, Universitatea Petru Maior, Dispeceratul de Urgenţă, Camera de Comerţ şi diferite alte entităţi locale urmând ca până în luna noiembrie, a.c., când va fi finalizat Studiul de Fezabilitate, şirul întâlnirilor să continue atât în România cât şi în Coreea de Sud.

“Studiul de Fezabilitate realizat de NIPA va fi un reper şi o garanţie pentru companiile private interesate să intre într-un parteneriat public privat cu Primăria Tîrgu Mureş pentru implementarea proiectului. NIPA se traduce în experienţă, seriozitate şi eficienţă coreeana, exact ceea ce ne dorim aici în Tîrgu Mureş, şi în România în general” a subliniat primarul Dorin Florea arătând că investitorii serioşi pot fi atraşi nu doar prin vorbe ci prin studii realizate de către garanţii internaţionali ai fezabilităţii. “Niciun investitor serios nu vine să dezvolte ceva în România pentru că îl invită Năstase, Boc, Ungureanu, Ponta sau Florea. Vine când are în faţa un Studiu de Fezabilitate garantat şi o administraţie care le inspiră încredere şi sustenabilitate.”

Yoonsik Kim, liderul delegaţiei coreene declara că la finalizarea Studiului de Fezabilitate NIPA va informa mediul de afaceri corean, reprezentat de lideri globali din domeniul tehnologiei informaţiei depre posibilităţile de investiţii în Tîrgu Mureş. “Investitorii coreeni nu stau prea mult pe gânduri atunci când NIPA recomandă un studiu de fezabilitate şi recomandă un proiect. Chiar dacă noi suntem axaţi pe tehnologia informaţiei, recomandările noastre circulă rapid în mediul privat şi nu excludem ca alţi investitori coreeni, pe alte domenii de activitate să devină interesaţi de Tîrgu Mures. Noi nu vom ezita să recomandăm şi să susţinem un oraş care demonstrează voinţa, competenţa, grija faţă de comunitate şi mediul înconjurător şi, nu în ultimul rind, multă pasiune în actul de conducere.”

După aproape patru ani de pregătiri strategia DigitalMures.com începe să prindă contur, finanţarea Studiului de Fezabilitate de către NIPA fiind doar una dintre reuşitele administraţiei mureşene. În parallel, Tîrgu Mureş, alături de mediul universitar şi SMURD, se află într-un stadiu avansat privind realizarea în Tîrgu Mureş, printr-un proiect cofinanţat de Uniunea Europeană, a celui mai puternic centru de supercomputing din Europa de Est care va avea ca scop susţinerea cercetării mureşene, dar şi atragerea investitorilor din acest domeniu.

Alte proiecte se află în diferite stadii, între acestea parteneriatul cu IBM pentru centrul de cercetare Transilvania fiind în acest moment în faza de discuţii la nivel guvernamental pentru identificarea unor soluţii de finanţare, fie pe fonduri europene, fie guvernamentale.

Un important pas îl vor constitui discuţiile pentru realizarea unui Parteneriat Public Privat în vederea construirii în Tîrgu Mureş a Oraşului  Ştiinţific pentru Cercetare şi Informatică Medicală, un district de afaceri care are ca scop atragerea investitorilor şi crearea de locuri de muncă, în toate domeniile de activitate principale şi complementare. Bazat pe modele care deja şi-au demonstrat fezabilitatea, Tîrgu Mureş îşi propune să devină în următorii 10 ani punctul zero al cercetării din Europa de Est şi să contribuie la repatrierea unor cercetători de elită ai României care astăzi, în lipsa resurselor şi instrumentelor necesare sunt nevoiţi să îşi desfăşoare activitatea în străinătate.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina
locuri de munca

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:309
Ieri:1131
Săptămânal:5505
Lunar:24298
Toate3118299