Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2020  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Bazat pe viziunea, tradiţia şi avantajele Municipiului Tîrgu-Mureş, va fi dezvoltat un district de afaceri cu specializarea pe cercetare şi informatică medicală. Parcul tehnologic va fi împărţit într-un cartier business şi o zonă rezidenţială care vor deservi companiile investitoare. Modelul urmărit de către Primăria Tîrgu-Mureş este preluat şi adaptat împreună cu consultanţii oraşului Issy-les-Moullineaux din Franţa care au generat cel mai mare parc tehnologic media din Europa. Unul dintre elementele principale preluate din Franţa este forma de finanţare a districtului şi anume parteneriatul public-privat.

Acest instrument presupune că investiţiile sunt realizate de către mediul privat, primăria punând la dispoziţie doar studiile şi utilităţile necesare. Construcţia parcului se va realiza etapizat pe o perioadă de aproximativ 10 ani iar recuperarea investiţiilor va fi efectuată de către mediul privat.

Imediat după anunţul primăriei privind intenţia demarării acestui district Municipalitatea a fost contactată de către diferiţi potenţiali furnizori de servicii cu experienţă în parteneriatele cu companiile multinaţionale. Ca urmare Primăria Tîrgu-Mureş a primit deja 4 propuneri, studii de concept care prezintă lotizarea şi descriu un ambient posibil al viitorului district.

În perioada următoare Primăria Tîrgu-Mureş va prezenta toate variantele primite şi le va supune consultărilor publice. Varianta aleasă va sta la baza studiului de fezabilitate şi a planului tehnic ce urmează a fi realizate de către Primărie. Ar fi de menţionat că Municipiul Tîrgu-Mureş se află într-un proces de discuţii cu Ambasada SUA pentru posibilitatea finanţării unor studii de fezabilitate între care s-ar putea sa fie luat în considerare şi acest studiu.

Odată cu finalizarea planului tehnic târgumureşenii vor avea o imagine exactă, reală a districtului şi inclusiv a cadrului ambiental. De menţionat că propunerile prezentate pe site-ul instituţiei conţin planul de situaţie conform studiului. De asemenea sunt ataşate imagini ambientale utilizate şi în alte proiecte din diverse părţi ale lumii, de către companiile care ne-au prezentat propunerile. Scopul acestor imagini este de ajuta privitorul să-şi facă o imagine mai clară asupra conceptului arhitectural.

Facem această menţiune pentru a nu exista confuzia (intenţionată sau neintenţionată) conform căreia imaginile ambientale ar fi imagini reale, finale ale districtului de afaceri. Ceea ce ne interesează acum este doar planul de situaţie si studiul aferent, elemente realizate de către echipe de specialişti cu experienţă în proiecte similare de anvergură şi de talie internaţională.

Cu această ocazie îi informăm pe târgumureşeni că primăria este în faza finală de depunere a documentaţiei pentru un proiect pe fonduri europene având ca scop achiziţionarea celui mai performat supercomputer din Europa de Est. Acesta va fi destinat cercetării şi constituie o facilitate comună pentru toţi potenţialii investitori în cadrul districtului de afaceri.

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

buton MOL

buton bike track2

buton QA COVID19

Proiecte Europene

buton proiecte europene

Iaz Batal

banner iazbatal fazare

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:1295
Ieri:625
Săptămânal:1295
Lunar:20088
Toate3114089