|
Stimate domnule vicepremier Marko Bela,
Având în vedere situaţia creată în modul de reaşezare a mediului universitar, vă invit să vă raliaţi iniţiativei administraţiei locale de a susţine ferm rămânerea Târgu-Mureşului în zona educaţiei de elită şi a standardului academic dobândit şi dovedit de-a lungul timpului.
Domnule vicepremier, conturarea unei universităţi metropolitane, cu secţii de predare în limbile română şi maghiară ar însemna consolidarea mediului academic şi repoziţionarea lui în ierarhia universităţilor din România. Aceasta este nu doar o obligaţie faţă de înaintaşii creatori de şcoală şi de tradiţie, ci şi faţă de viitorul instituţional al universităţilor mureşene, pe care, în calitate de oameni politici, suntem datori a le susţine.
În virtutea demnităţii pe care o ocupaţi, aceea de vicepremier, cu responsabilităţi în probleme de învăţământ, vă invităm la o discuţie privitoare la mediul universitar târgumureşean, pentru a sprijini această iniţiativă vizionară. În lipsa raportării la un pol academic puternic, o parte însemnată a învăţământului superior mureşean ar fi constrânsă să se ralieze altor centre universitare, fapt ce ar aduce atingere unităţii şi forţei unui element ce constituie mândria oraşului Tîrgu-Mureş şi chiar a judeţului Mureş.
Sunt convins că o influenţă politică fermă ar oferi garanţii pentru demersul nostru, sprijinit şi de Consiliul Local Municipal Tîrgu-Mureş”, conchide primarul Dorin Florea.
Menţionăm că acelaşi subiect se regăseşte şi într-un material de presă remis publicităţii de portalul www.administraţie.ro, categoria „Surse ale APL”, din data de 5 octombrie 2011, preluată de la agenţia de presă AGERPRES.
Inapoi