Calendarul evenimentelor

<<  Iunie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
252627282930 

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Vremea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

SOCIALMărime text:

 

 

  

La solicitările mai multor cetăţeni din Tîrgu Mureş privind activitatea Serviciului Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei municipiului Tîrgu-Mureş, precum şi chestiuni legate de acordarea indemnizaţiei însoţitorilor persoanelor cu handicap, Biroul de presă informează următoarele: Serviciul Public de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Tîrgu Mureş cuprinde Serviciul Protecţie Socială, Serviciul Protecţie Specială, Centrul Social, Dispeceratul Integrat de Urgenţă, Centrul de zi „Rozmarin” şi altele. Rolul acestui serviciu este de a identifica şi soluţiona problemele sociale ale comunităţii din domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap, precum şi a oricăror persoane aflate în nevoie, prin acordarea unor prestaţii şi servicii sociale, în baza reglementărilor legale în vigoare.

Asistenţa socială a persoanelor cu handicap este asigurată de „Compartimentul asistenţă pentru persoane cu handicap” din cadrul Serviciului Protecţie Specială, în baza Legii nr.448/2006, privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, cu modificările şi completările ulterioare şi a H.G. nr. 268/2007, pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor Legii nr. 448/2006.

Persoanele cu handicap, potrivit Legii nr. 448/2006, sunt acele persoane cărora, datorită unor afecţiuni fizice, mentale sau senzoriale, le lipsesc abilităţile de a desfăşura în mod normal activităţi cotidiene, necesitând măsuri de protecţie în sprijinul recuperării, integrării şi incluziunii sociale. Numărul asistenţilor personali variază ca urmare a deceselor, ameliorării stării de sănătate a persoanelor cu handicap grav şi schimbarea încadrării acestora, schimbarea opţiunii de a avea un asistent personal şi primirea unei indemnizaţii lunare sau apariţia unor cazuri noi.

Dinamica angajării asistenţilor personali în semestrul I.2015, este prezentată grafic în tabelul de mai jos.

 

Numărul asistenţilor personali angajaţi în perioada 1 ianuarie 2015 - 30 iunie 2015

 

 

Luna

Numărul asistenților personali   angajați

Ianuarie

188

Februarie

185

Martie

182

Aprilie

182

Mai

181

Iunie

180

Medie semestru I. 2015

109

 

Asigurarea înlocuirii asistentului personal pe perioada concediului de odihnă. Conform Legii nr. 448/2006 privind protecţia şi promovarea drepturilor persoanelor cu handicap cu modificările şi completările ulterioare şi a H.G. nr. 268/2007, pe perioada îngrijirii şi protecţiei persoanei cu handicap grav, în baza contractului individual de muncă, asistentul personal are dreptul la concediu anual de odihnă, potrivit dispoziţiilor legale aplicabile personalului încadrat în instituţii publice.

Având în vedere faptul că primăria nu dispune de personal care ar putea înlocui asistenţii personali pe perioada concediului de odihnă al acestora, persoanelor cu handicap grav – cu însoţitor sau reprezentanţilor legali ai acestora, se acordă pe perioada concediului de odihnă al asistentului personal, indemnizaţie, potrivit prevederilor Legii nr. 448//2006. Indemnizaţia lunară se asigură o singură dată pe an, indiferent dacă asistentul personal efectuează concediul de odihnă în tranşe. În cazul copilului cu handicap, indemnizaţia se acordă părintelui sau reprezentantului legal.

„Primăria municipiului Tîrgu Mureş este mereu alături de cetăţenii săi şi încearcă, sigur, în măsura posibilităţilor şi resurselor financiare şi nu numai, de care dispunem să rezolvăm toate doleanţele acestora. De altfel, târgumureşenii sunt conştienţi de sprijinul constant pe care Primăria Tîrgu Mureş îl oferă locuitorilor sub diferite forme”, a declarat viceprimarul Claudiu Maior.

Evaluarea activităţii asistenţilor personali s-a făcut în mod unitar, în baza unor chestionare. În urma evaluărilor făcute, s-au constatat următoarele:

-         în toate cazurile sunt îndeplinite corespunzător obligaţiile prevăzute de dispoziţiile legale, precum şi cele prevăzute în contractul individual de muncă;

-         în toate cazurile este bine asigurată îngrijirea primară, alimentaţia şi hrănirea bolnavului, supravegherea stării de sănătate, respectarea drepturilor persoanei cu handicap (95% dintre angajaţi sunt rude de gradul I cu persoana îngrijită).

 

 

                                                                                    

               Biroul de presă al primăriei

 

 

 

Ataşamente:
Download-ează acest fișier (anunt spas_hu.pdf)anunt spas_hu.pdf[ ]132 Kb
Download-ează acest fișier (spas.pdf)spas.pdf[ ]115 Kb
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 24 Iunie 2018
18:06:34

Evenimente

EvenimenteIunie2018
afis raliu

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite2
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton studiu parcari2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:471
Ieri:789
Săptămânal:8470
Lunar:28517
Toate2467909