Mărime text:

 

 

Primăria Târgu Mureș a primit undă verde pentru proiectul privind achiziționarea de autobuze electrice. În cadrul acestui proiect, care se derulează prin ADR Centru, sunt cuprinse 38 de autobuze hibrid, care vor ajunge la Târgu Mureș după evaluarea tehnică și financiară a documentelor.  

De asemenea, Primăria Târgu Mureș are în derulare alte două proiecte privind achiziționarea de 47 de autobuze electrice în parteneriat cu Ministerului Dezvoltării Regionale. 32 dintre ele au o lungime de 12 metri, iar celelalte 15 au lungimea de 10 metri.

Suma atrasă din fonduri europene pentru mijloacele de transport prevăzute în cele trei proiecte este de 54 de milioane de euro.

Pentru acest an Primăria Târgu Mureș și-a propus semaforizare inteligentă și un centru de comandă al managementului traficului, dar și modernizarea a 137 de stații de călători, cu afișaje electronice, sistem de GPS, dotări pentru persoane cu dizabilități, sisteme E-Ticketing, la trei capete de linii: Unirii, Tudor și Combinat. Proiectele au fost depuse pentru finanțare în luna martie a acestui an și urmează a fi evaluate.  

Serviciul Relaţii  Interne şi Internaţionale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com