Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Noi locuri parcare dar și spații pentru cercetare la Spitalul Clinic Județean de Urgență Mureș

În ședința de joi, 20 septembrie 2018, consilierii locali municipali au votat proiectul de hotărâre pentru aprobarea documentației de urbanism „Plan Urbanistic Zonal- dezvoltarea zonei Spitalului Clinic Județean de Urgență Mureș zona străzii Gheorghe Marinescu - Parcul Eroilor” cu regulamentul local de urbanism aferent, Etapa I.

Astfel, după zece ani de procese, inițiativa primarului dr. Dorin Florea, de a demara un amplu proiect de dezvoltare a zonei, de altfel, extrem de accesată de târgumureșeni, dar și de cetățenii din alte județe, prinde contur. Prin votul de astăzi, potrivit proiectului elaborat de SC ”Proiect” SRL –Tg. Mureș, arhitect urbanist Eugen Glăja, pe o suprafață de cca 3 hectare se propune realizarea unui complex multifuncţional  multietajat cu cca 100.000 mp suprafaţă construită desfăşurată care cuprinde următoarele funcţiuni: parcaje multietajate la nivelele inferioare, spații comerciale și de alimentaţie publică la nivelul străzii Gheorghe Marinescu, iar la nivelele superioare spații prestări servicii medicale, spații  pentru cercetare şi dezvoltare,  spaţii necesare pentru funcționarea și administrarea instituţiilor medicale și universitare, spații de cazare şi locuire, dotări complementare. Această clădire multifuncţională va fi construită peste drum de Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Mureş, pe terenul situat în spatele staţiei de transport public şi, care va comunica la nivel subteran şi suprateran cu clădirea spitalului.

În urma aprobării acestui PUZ, se va continua cu elaborarea studiului de fezabilitate pentru investiţia propusă, studiu care va analiza şi propune soluţii tehnice şi variante de volumetrie pentru clădirea multifuncţională, bugetul aferent şi sursele de finanţare disponibile, împreună cu soluţiile juridice de parteneriat cu coproprietarii imobilelor afectate.

Totodată, Municipiul Tîrgu Mureş prin Direcţia Arhitect Şef a demarat procedurile pentru continuarea PUZ-ului cu etapa a II-a care va studia dezvoltarea zonei spitalului delimitată de strada Gheorghe Marinescu – strada Molter Károly – Cimitirul Municipal Sângeorgiul de Mureş.

Serviciul de Relații Publice Interne și Internaționale

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
07:17:22

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:54
Ieri:429
Săptămânal:5565
Lunar:17735
Toate2836900