Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

SCRISOARE DESCHISĂ

 

D-lui. Leonard Azamfirei, rectorul UMF Tîrgu Mureş

 

Stimate d-le. rector, având în vedere hotărârea pe care aţi luat-o cu privire la înfiinţarea consorţiului universitar, în vederea colaborării universităţilor în domeniul IT-ului şi cel al cercetării, consider că este o decizie viabilă, dar care reprezintă doar o parte din iniţiativa pe care a avut-o Primăria Municipiului Tîrgu Mureş şi Consiliul Local Tîrgu Mureş pentru crearea unui centru de cercetare universitar în oraşul nostru.

Ideea pe care am avut-o, de a crea un consorţiu, a fost cu scopul de a cupla toate energiile locale şi deschiderea unor catedre care, treptat, să câştige rezonanţa internaţională şi să folosească din plin viitorul medicinei, dar şi al tehnologiei de vârf în Tîrgu Mureş. Acest proiect a fost elaborat luând în considerare specificul municipiului Tîrgu Mureş şi al universităţilor de aici.

Vă rog să luaţi în calcul, cu toată seriozitatea şi responsabilitatea, protestul secţiei maghiare din cadrul UMF Tîrgu Mureş, pentru că atât cercetarea cât şi viziunea de dezvoltare, nu au nici graniţe etnice şi nici segregări.

Consider că nu s-a dezbătut suficient pe marginea acestui subiect, de aceea cred că este nevoie de un dialog substanţial, corect, în cadrul Universităţii de Medicină şi Farmacie, care are în structura organizatorică secţia română şi cea maghiară. Cu mare plăcere, Primăria Tîrgu Mureş şi Consiliul Local oferă un sprijin real pentru crearea unui mediu propice pentru astfel de discuţii.

Rolul consorţiului universitar este de a rezista într-o lume concurenţială aflată în continuă dezvoltare. Calea care trebuie aleasă pentru asigurarea unui centru medical, ştiinţific puternic, este apropierea românilor şi maghiarilor şi nu segregarea lor.

Fac un apel către toţi factorii de decizie responsabili, care au iubit şi care iubesc Universitatea de Medicină şi Farmacie din Tîrgu Mureş, care au înţeles şi care vor înţelege viitorul acestei universităţi, să pună umărul la crearea unui consorţiu puternic, axat pe cercetare şi pe formarea de specialişti competitivi pe piaţa muncii.

Spun toate acestea pentru că nu doresc să ajungem ca în situaţia Spitalului Regional de Urgenţă, un proiect care a fost pierdut din cauza unora care nu au înţeles importanţa unor astfel de decizii. Pentru ei a contat mai mult infatuarea şi propriile interese.

Să auzim numai de bine!

Primarul Municipiului Tîrgu Mureş
dr. Dorin Florea

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Sambata, 24 August 2019
11:35:31

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:149
Ieri:724
Săptămânal:4752
Lunar:17401
Toate2836566