Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

Memorandumul este un pas înainte în ceea ce privește implementarea strategiei Digital Mureș

20 aprilie 2011 – Guvernul României și IBM și-au anunțat intenția de a demara discuții cu privire la crearea în Tîrgu Mureș a centrului de colaborare în cercetare, Centrul de Excelență în Cercetare  „Transilvania”. Inițiativa urmează strategia „Digital Mureș” a municipalității Târgu Mureș, creată pentru a ajuta orașul să devină un ax regional al cercetării științifice și progresului în domeniile sănătații, farmaceutică, nanotehnologiei, ştiinţele vieţii şi smarter cities (oraşe inteligente).

Discuția pe care Dr. Dorin Florea, primarul Minicipiului Târgu Mureș, a avut-o în prezența primului ministru al României, Emil Boc, cu Thomas Revees, vice-președinte global al IBM research, poate duce la un acord prin care Guvernul României va susţine realizarea noului centru. Ca urmare a semnării contractului, IBM va contribui cu know-how, expertiză si va pune patente la dispozitia centrului. Centrul va angaja cercetători de vârf din zona universităților transilvănene iar instruirea şi perfecţionarea acestora se va face în centrele de cercetare IBM din întreaga lume.

Cu aceeaşi ocazie, în prezenţa primului ministru şi a miniştrilor educaţiei şi comunicaţiilor, primarii municipiilor Alba Iulia, Braşov, Cluj Napoca au semnat un Memorandum de Înţelegere cu primarul municipiului Tîrgu-Mureş pentru susţinerea iniţiativei de înfiinţare a centrului de cercetare. Inițiativa va implica universități potențial beneficiare din regiunea centrală a Transilvaniei și urmează să atragă, pe lângă avantajele specifice, o serie importantă de oportunități: instruirea cercetătorilor în cele mai moderne centre de cercetare din lume; angajarea cercetătorilor români și repatrierea celor stabiliți în străinătate; stimularea atragerii de fonduri europene sau de altă natură pentru orașe, universități și administrația centrală; dezvoltarea regiunii Transilvania în special și a României în general, inclusiv prin crearea de noi locuri de muncă în Tîrgu Mureș.

Beneficiind de un mediu universitar și de un sector medical de înaltă competență, cu o administrație locală determinată să susțină și să se bazeze pe inovație și cercetare, Tîrgu Mureș îşi propune să înființeze primul „Oraş Ştiinţific pentru Cercetare şi Informatică Medicală” din lume. Aceasta este una dintre componentele distincte ale strategiei Digital Mureș care, după cum a fost prezentată  de consultantul Primăriei Târgu Mureș, este în linie cu planul primarului Dorin Florea cu privire la dezvoltarea viitoare a orașului. În luna mai se așteaptă demararea unei dezbateri publice a noii strategii, în special cu implicarea sectoarelor academice și private.

Conform estimărilor, strategia Digital Mureș va genera în următorii ani mii de locuri de muncă prin atragerea de investitori importanți, atât din zona IT&C cât și din zona de cercetare medicală și farmaceutică.

DSC_7764_resize.jpg DSC_7770_resize.jpg DSC_7778_resize.jpg DSC_7800_resize.jpg DSC_7810_resize.jpg DSC_7819_resize.jpg DSC_7820_resize.jpg DSC_7828_resize.jpg DSC_7845_resize.jpg

 
 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
11:06:56

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:136
Ieri:429
Săptămânal:5647
Lunar:17817
Toate2836982