Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

COMUNICAT DE PRESĂ

Municipiul Tîrgu Mureş, în calitate de promotor, implementează proiectul „Educaţia, Informarea şi Conştientizarea privind adaptarea la schimbările climatice – condiţii ale dezvoltării durabile" proiect finanţat din Fondul pentru Relaţii Bilaterale în cadrul Programului RO 07 - Adaptarea la schimbările climatice, Mecanismul Financiar SEE 2009-2014.

În cadrul proiectului, Municipiul Tîrgu Mureş a organizat în perioada 19-20.10.2017 o conferinţă pe tema Dezvoltării Durabile în contextul schimbărilor climatice şi cu accent pe Educaţie, Informare şi Conştientizare privind Adaptarea la schimbările climatice. Conferinţa a vizat realizarea unui schimb de experienţe, transmiterea de cunoştinţe şi modele de bună practică cu scopul reducerii vulnerabilităţii  umane şi a ecosistemelor la schimbările climatice dar şi de identificare de oportunităţi de colaborare cu partenerul din Norvegia.

La eveniment au  participat reprezentanţi ai autorităţii publice locale, partenerul Norvegian, University  College  of  Southeast  Norway(USN),  reprezentanţi din  Ministerul Mediului (Operatorul de Program pentru Granturile SEE), Agenţia Naţională de Meteorologie, I.N.H.G.A., Instituţia Prefectului Judeţului Mureş, APM Sibiu, APM Mureş, Compania Aquaserv, Administraţia Bazinală de Apă Mureş, S.M.A.C. Mureş, Inspectoratul Şcolar Judeţean Mureş, Universitatea Petru Maior, Universitatea Sapienţa, UBB Cluj, Liceul Gh. Marinescu, ONG-Focus Ecocenter, mass-media.

Prezentările şi vizitele din teren au avut la bază proiecte iniţiate şi finalizate de instituţii de specialitate din Municipiul Tîrgu Mureş, care s-au axat pe activităţi de cercetare, experienţe, modele de bună practică privind adaptarea la schimbările climatice.

Această conferinţă a creat oportunităţi pentru identificarea de idei/acţiuni comune, pentru realizarea unor parteneriate locale naţionale şi cu statul donor, în perspectiva realizării de noi proiecte, care vor putea fi depuse în cadrul viitorului program al Mecanismului Financiar SEE 2014 – 2021.

În acest sens, în cadrul discuțiilor s-au evidenţiat idei/propuneri pentru noi proiecte, respectiv:

o Înființarea unui dispecerat Integrat Bazinal propus de domnul viceprimar Makkai Grigore;

o Schimbarea metodelor de predare şi informare a studenţilor şi crearea unei platforme online de comunicare, propunere  a d.nei lector Mihaela Bucur, de la Universitatea Petru Maior;

o Schimb de experienţe şi bune practici privind managementul energiei regenerabile prezentat de profesor Lasse Berntzen de la University  College  of  Southeast  Norway(USN);

o Oraşul cu 400 de fântâni, forare de adâncime pentru soluţii alternative de apă potabilă, propunere a domnului profesor, Avram Tripon de la Universitatea Petru Maior;

o Crearea unui grup de lucru cu scopul de catalizare a implementării obiectivelor formulate în documentele municipiului, propunere a domnului Csegzi Sandor, director al Universităţii Cultural Stiinţifice.

 

###
Pentru informaţii oficiale despre Granturile SEE accesaţi www.eeagrants.org , www.eeagrants.ro.

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Sambata, 24 August 2019
21:57:47

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:387
Ieri:724
Săptămânal:4990
Lunar:17639
Toate2836804