Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Târgul de Arte şi Meserii a ajuns la cea de-a doua ediţie, iniţiatorul acestui eveniment fiind primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea. În contextul în care cererea de meseriaşi pe piaţa muncii este tot mai mare, Dorin Florea a demarat un proiect amplu prin care şi-a propus să atragă tinerii spre a învăţa o meserie, care să le aducă satisfacţii în viitor. Deschiderea oficială a Târgului de Arte şi Meserii a avut loc miercuri, 11 mai, în Cetatea Medievală din Tîrgu Mureş. Școlile de arte şi meserii din Tîrgu Mureş şi angajatorii au amenajat standuri de prezentare în Cetatea Medievală, pentru o perioadă de trei zile.

„După cum puteţi vedea cu toţii, din cauza unor slogane de genul „te uiţi şi câştigi" România a ajuns într-o situaţia extrem de dificilă. Tocmai din acest motiv era necesar să iau această decizie de organiza acest fel de eveniment, dedicată artelor şi meseriilor. Decizia a fost contrară unora, însă Cetatea trebuie redată oamenilor care ştiu să pună în valoare tot ce are mai bun oraşul. Nimic nu poate fi mai frumos decât să vezi că o cetate, care a fost construită cu un anumit scop, să redevină locul în care se unesc artele şi meseriile din oraş. Acest proiect l-am început în urmă cu trei ani şi deja prinde contur, astfel încât eu cred că nimeni nu-l mai poate opri. Pentru acest lucru mulţumesc conducerii Inspectoratului Şcolar Mureş, directorilor de şcoli care s-au implicat în actul educaţional şi nu în ultimul rând copiilor care au arătat o pasiune pentru anumite meserii. Un meseriaş bun este omul cu care eu stau de vorbă cu mare plăcere întotdeauna. Să nu vă fie ruşine să munciţi. Veţi avea ocazia să vedeţi în cadrul acestor expoziţii produse realizate de oameni din Tîrgu Mureş, oameni cu care ne putem mândri. Deja pregătim încă o ediţie în toamnă, dedicată meseriilor de  înfrumuseţare a corpului. Vă mulţumesc tuturor pentru implicare şi vă doresc zile plăcute!" a declarat primarul municipiului Tîrgu Mureş, Dorin Florea.

Un mesaj de apreciere pentru implicarea Primăriei Municipiului Tîrgu Mureş în promovarea artelor şi meseriilor locale, au transmis şi preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre şi inspectorul şcolar general, Ştefan Someşan.„Este un moment deosebit, pentru că iată am reuşit să adunăm şcolile de arte şi meserii din Tîrgu Mureş care vin cu oferta lor către toţi tinerii din Tîrgu Mureş. Vă felicit domnule primar pentru această a doua ediţie, care este mult mai spectaculoasă decât prima ediţie. Se vede implicarea Primăriei municipiului Tîrgu Mureş în acest proiect şi în acest context doresc să ofer domnului primar, Dorin Florea o plachetă în semn de apreciere faţă de efortul depus în promovarea artelor şi meseriilor din Tîrgu Mureş." a declarat Ştefan Someşan, inspectorul şcolar general al ISJ Mureş.

„Înainte de a transmite un mesaj către cei tineri, mă adresez cadrelor didactice. Continuaţi să le insuflaţi curaj şi încredere în ei. Copiii, tinerii sunt cei care vor schimba lumea în care am trăit noi. Şi pentru că aceşti tineri trebuie să fie centrul acestui târg, trebuie să menţionez că totul trebuie să plece de la noi. Noi avem datoria, obligaţia de a-i educa. Insuflaţile dragostea faţă de meserie şi nu dragostea faţă de bani. Cel mai important lucru pe care tinerii trebuie să-l cunoască este acela că orice bun meseriaş are nevoie de dragoste. Dragoste faţă de meserie, dragoste faţă de carte. Din acest punct de vedere Târgul de Arte şi Meserii este o bună metodă, un bun prilej de a insufla ceea ce spunem de multe ori: să faci bine ceea ce faci. Doresc primarului viaţă lungă să mai poată organiza alte ediţii ale acestui eveniment" a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Ciprian Dobre.

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Joi, 22 August 2019
08:51:29

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:151
Ieri:911
Săptămânal:3067
Lunar:15716
Toate2834881