Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Meseria înseamnă vocaţie, talent, creativitate, perpetuarea unei tradiţii. Practicată cu pricepere şi pasiune, ea poate fi mult mai apreciată decât afişarea ostentativă a unei diplome de studii superioare. În acest context, miercuri 3 februarie 2016, a avut loc la Primăria Municipiului Tîrgu Mureș o întâlnire între primarul municipiului Tîrgu Mureș, dr. Dorin Florea, inspectorul școlar general, Ștefan Someșan, directorul Casei Corpului Didactic, Cristiana Chira, o parte a consilierilor locali ai municipiului, membri ai Consiliilor de Administrație și nu în ultimul rând directori ai instituțiilor de învățământ din oraș. ”Pentru primărie, este o provocare în a găsi căile şi modalităţile prin care cei care vor preda şi le vor transmite copiilor tainele meseriei să se ridice la înălţimea ţelului propus. Desigur, lucrurile nu se întâmplă peste noapte, pentru orice există un început. Susţinerea de către autoritatea locală a învăţământului profesional poate avea şanse de reuşită prin accesarea de fonduri europene. Din lipsa meseriaşilor, multe societăţi sunt nevoite să încetinească sau chiar să întrerupă activitatea. De aceea avem nevoie de iniţiative şi trebuie să promovăm meseriile de tradiţie. Tîrgu Mureşul poate deveni astfel un loc dorit şi apreciat şi în acest domeniu astfel, armonia şi generozitatea noastră să fie repere pentru ceea ce înseamnă respectul pentru valori şi modul în care este tratat bunul cel mai de preţ – viitorul copiilor noştri. Ne propunem punerea la punct a  bazei materiale, reabilitarea spaţiilor pentru lucrări practice şi dotarea loc cu echipamentele necesare, asigurarea numărului de clase necesare şi de elevi care vor dori să înveţe o meserie. Avem în vedere nu numai copii din Tîrgu Mureş, ci şi din zonele apropiate.”, a declarat primarul municipiului dr. Dorin Florea.
În acest context, în perioada următoare se vor aplica prin intermediul unităților de învățământ din municipiu, elevilor claselor a VII-a, a VIII-a, a IX-a și a X-a dar și părinților câte un chestionar care vizează identificarea opțiunilor în ceea ce privește învățământul profesional.
”Chestionarul pe care vi-l propunem este un instrument preţios în realizarea scopului primăriei, de a sprijini învăţământul profesional, stabilind parteneriate  ferme între şcoală, autoritatea locală şi agenţii economici. Ajutaţi-ne să aflăm mentalitatea corectă a părinţilor şi a copiilor, să ştim exact care este părerea lor. Trebuie să renunţăm la ideea că toţi vor să meargă la facultate şi să obţină o diplomă care să nu le folosească la nimic, când e nevoie de meseriaşi şi profesionişti. România va avea o problemă pe piaţa muncii. Totodată, școlile de arte şi meserii nu trebuie să constituie un refugiu pentru cei care au ratat admiterea la o facultate!”, a spus primarul dr. Dorin Florea. Pentru o viziune mai bună asupra cererii şi ofertei, primarul Dorin Florea a cerut directorilor de şcoli din Tîrgu Mureş o analiză reală a numărului de elevi interesaţi să opteze pentru a învăța o meserie. “Vreau chestionare corecte, vreau răspunsuri cinstite. Faceţi şedinţe cu părinţii, explicaţi elevilor. Vreau ca şcolile de profil să cultive pasiunea, elevii să îşi aleagă bine meseria,  iar practica să fie la standarde înalte. Nu e  normal ca după un an de şcolarizare, elevii să îşi piardă interesul. Vă rog să identificați metode să atrageţi copiii, astfel veţi deveni formatori, în asta constă parteneriatul cu părinţii“, a precizat edilul.
Fiecare şcoală va primi două tipuri de chestionare, unul pentru părinţi, iar altul pentru elevi. Acestea vor trebui completate cel târziu în prima săptămână după vacanţă, pentru a fi mai apoi centralizate.

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Marti, 20 August 2019
03:10:48

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:47
Ieri:1008
Săptămânal:1055
Lunar:13704
Toate2832869