Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

STUDIU SOCIOLOGIC privind poblemele şi oportunităţile de dezvoltare ale localităţilor care se află pe cursul râului Mureş din cadrul Regiunii CENTRU

 

ADR Centru (Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru) împreună cu o firmă de specialitate, MANCOM CENTRU SRL, elaborează “Studiul regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru”.

In cadrul studiului se vor realiza identificarea exactă a problemelor ecologice care afectează râul Mureş precum şi o analiză actualizată a situaţiei socio-economice reprezintă bazele necesare în vederea utilizării potenţialelor pe care le are unul dintre cele mai mari râuri din România şi din Regiunea Centru. Îmbunătăţirea calităţi apei, asigurarea biodiversităţii râului Mureş şi a albiei acestuia, prezervarea şi extinderea zonelor naturale asigurând pe de altă parte o protecţie sporită pentru localităţile aflate pe malurile râului împotriva inundaţiilor sunt doar câteva dintre aspectele importante care urmează a fi analizate.

Astfel, vor fi evidenţiate soluţiile durabile la aceste probleme dar şi evaluarea atentă a potenţialuluide dezvoltare a zonei străbătute de râul Mureş în Regiunea Centru. Studiul va contribui la identificarea oportunităţilor de dezvoltare a judeţelor şi localităţilor din zona străbătută de râul Mureş dar şi a mijloacelor devalorificare a acestora în contextul perioadei de programare 2014 – 2020.

Studiul regional privind potenţialul de dezvoltare socio-economică durabilă a văii râului Mureş – Regiunea Centru vizează judeţele Alba, Mureş şi Harghita – 3 din cele 6 judeţe ale Regiunii Centru. Identificarea problemelor comune precum şi a intereselor ce unesc autorităţile publice locale reprezintă de fapt o nouă provocare interjudeţeană privind perspectivele de dezvoltare din Regiunea Centru. Acest mod de abordare se încadrează foarte bine în cerinţele Uniunii Europene cu privire la finanţarea proiectelor integrate.

 

În cadrul acestui studiu se elaborează o analiză sociologică pentru consultarea populaţiei privind propunerile locuitorilor legate de râu pentru dezvoltarea localităţilor lor, investigarea percepţiilor locuitorilor despre râul Mureş, modul de utilizare de către populaţie al Mureşului în prezent şi cel dorit în viitor, modul de implicare al locuitorilor în proiecte legate de Mureş etc,. Elaboratorii studiului adresează rugămintea tuturor locuitorilor din localităţile traversate de râul Mureş din judeţul Mures de a răspunde chestionarului on-line care poate fi accesat pe site-ul :

http://preotu.ro/survey_mures/ 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
07:23:15

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:54
Ieri:429
Săptămânal:5565
Lunar:17735
Toate2836900