Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

     Miercuri, 11 februarie, în cadrul unei conferinţe de presă, primarul municipiului, Dorin Florea, a reiterat îngrijorarea cu privire la situaţia creată în domeniul retrocedărilor imobiliare. „De şapte ani, am spus NU legilor retrocedării, adresându-mă atât Parlamentului cât şi guvernelor ce s-au succedat la putere, cărora le-am atras atenţia asupra neclarităţilor şi confuziilor legislative, sub umbrela cărora se petrec nereguli, abuzuri şi ilegalităţi, tolerate sau trecute cu vederea de autorităţile competente. Cureaua de transmisie a tuturor hoţiilor şi intereselor oculte sunt unele ONG-uri ce slujesc interese proprii sau de grup, în dauna patrimoniului local, drastic diminuat şi spoliat prin retrocedări haotice, excesive şi păguboase”, a precizat primarul municipiului.

     Dorin Florea a oferit, ca exemplu concret, situaţia creată în urma retrocedării în patrimoniul municipiului - prin sentinţă judecătorească definitivă, după ani de procese - a pădurii Tîrgu Mureşului, declarată parc natural. În dispreţul legii şi neţinând cont de caracterul irevocabil al sentinţei, o organizaţie neguvernamentală locală are programată, la mijlocul acestei luni, o dezbatere pe tema oportunităţii acestei decizii, fără măcar ca pe lista participanţilor să figureze proprietarul, respectiv reprezentanţii municipalităţii. Intenţia – apreciază primarul – vizează, din nou, blocarea, în mod abuziv, a unui proiect important al oraşului.

     „Am atras atenţia, în toată această perioadă, că se impune promovarea unor iniţiative legislative neechivoce, a unor reglementări legale cu consultarea autorităţilor publice locale în domeniul retrocedărilor imobiliare, pentru ca ONG-urile să nu mai aibă puteri nelimitate în a bloca administraţia, unele - cu o consecvenţă şi rea-credinţă ce frizează patologicul”.

     Reamintim că, în intervenţiile şi demersurile sale în materie de retrocedări, edilul şef a atras atenţia, în repetate rânduri, că, deşi pe cale administrativă nu se depun dovezi suficiente pentru a se putea proceda la retrocedări în condiţiile legii, acest lucru se întâmplă pe calea justiţiei, unde ar trebui să se verifice legalitatea actului administrativ, nicidecum dreptul pretins. Mai mult, urmare adoptării unor acte normative la nivel central prin care se transmit autorităţilor publice locale o serie de imobile, acestea sunt din nou ţintite a intra în sfera retrocedărilor, blocând realizarea unor proiecte locale. Toate aceste spolieri de patrimoniu au dus la imposibilitatea unei abordări coerente privind dezvoltarea durabilă a localităţilor, suspendarea procedurilor instituite pentru implementarea unor proiecte până la efectuarea clarificărilor necesare ori a terminării proceselor intentate în justiţie, imposibilitatea accesării de fonduri europene pentru proiecte locale, imposibilitatea clarificării regimului juridic al unor active neutilizate, prin neurmărirea situaţiei acestora post-privatizare etc.

     În altă ordine de idei, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass media, Dorin Florea şi-a manifestat îngrijorarea faţă de creşterea fenomenului de abandon şcolar la unele unităţi de învăţământ din municipiu –Grupurile şcolare „Aurel Perşu”, „Traian Vuia”, „Constantin Brâncuşi”, „Ion Vlasiu” – care, în ciuda numelor ilustre pe care le poartă, sunt mai degrabă „exemple despre cum nu trebuie să se facă şcoală în România, ci despre cum se încurajează chiulul,” dat fiind că frecvenţa şcolară în cadrul acestor unităţi de învăţământ a scăzut îngrijorător. La iniţiativa primarului, situaţia va fi analizată în viitorul apropiat, împreună cu directorii, diriginţii şi conducerea Inspectoratului Şcolar Judeţean Mureş.

 

    Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Miercuri, 21 August 2019
13:23:01

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:450
Ieri:997
Săptămânal:2455
Lunar:15104
Toate2834269