Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

Dragi prieteni,

 

     Vă scriu, nevoit de evenimentele ce se petrec în această perioadă, când se agită din nou spiritele pe tema autonomiei aşa-zisului Ţinut Secuiesc.

     Din experienţa acumulată în administraţia mureşeană, vă pot oferi exemple şi situaţii aproape incredibile pentru a vă demonstra până unde poate ajunge naivitatea sau culpabilitatea unor lideri iresponsabili, în efortul păgubos a crea un poligon al conflictelor şi experimentelor periculoase, de neacceptat într-o Europă a valorilor, după anii schilodiţi de comunism.

     Dacă urmăriţi dezbaterile din Consiliul local municipal (în care nu am avut niciodată majoritate) veţi constata că poziţiile reprezentanţilor UDMR au fost dictate mereu din cabinetele de partid, împotriva intereselor oraşului şi a proiectelor de dezvoltare. În loc de viziuni coerente am avut parte de declaraţii sforăitoare şi demagogice vădind aşa zisa preocupare faţă de soarta maghiarilor, pentru care însă nu au făcut nimic. „Grija” lor s-a manifestat în blocarea Centrului de informatică medicală şi dezvoltare IT la Tîrgu Mureş, a  învăţământului de elită care să asigure oraşului locul pe care îl merită, neobosiţi în a crea şi menţine o stare de neîncredere, suspiciune, tensiune şi conflict.

     În toate portofoliile pe care le-au ocupat la nivel central, au fost elaborate acte normative ce au servit o clientelă obtuză, cu un comportament abuziv şi, de multe ori, la limita legii.

     Priviţi aceste gălăgioase ONG-uri de mediu, conduse de iluştri necunoscuţi din zona Harghita, pe care nimeni nu-i întreabă cum au administrat banii, fără să consulte consiliile locale, în dispreţul legii, luând decizii majore ce au creat grave prejudicii atât românilor cât şi maghiarilor. Hoţiile, abuzurile, afacerile, profiturile oneroase din retrocedarea pădurilor în zone româneşti, pentru ca acestea să nu aibă posibilitatea de dezvoltare – toate s-au petrecut sub privirile şi oblăduirea ministrului de resort din acea vreme.

     Din păcate, maghiarii nu-şi dau seama de abjecţia cu care sunt manipulaţi, pentru a fi folosiţi ca masă electorală obedientă, sădindu-li-se ura şi izolarea faţă de români.

     Exemple puteţi vedea la Tîrgu Mureş, unde propaganda şi isteria adâncesc „blestemul secular”. De le cele mai fragede vârste, copilului maghiar i se induce, în mentalitate şi comportament, ideea de minoritar. Este o etichetă aparent simplă, dar cu consecinţe grave asupra personalităţii sale. Este cel mai ticăloşit blestem pe care îl poţi inocula în subconştientul unui copil, pregătindu-l să devină un adult neîncrezător, manipulabil, vulnerabil, captiv unor cercuri de interese şi unor indivizi iresponsabili, care cred că se pot juca cu conştiinţe.

     Judecaţi dumneavoastră dacă într-un astfel de mediu, târât cu bună ştiinţă în zona conflictuală, poţi crea ceva durabil, dacă poţi construi pe drojdia urii şi a lipsei de încredere!

     Despre ce dezvoltare poate fi vorba într-un mediu al zâzaniei şi neîncrederii abil întreţinute, în care demersurile sunt voit demolatoare, ducând spre involuţie, şi nu spre viziuni de viitor, adăugându-se, păgubos, la toată mocirla care azi se numeşte politica din România?!

     Cunosc foarte bine zona, am respectat şi respect tradiţiile, valorile comune, convins că interferenţele culturale te fac mai bogat. Mi-am dorit întotdeauna ca spiritul acestui oraş, cu toată zestrea lui, cu viitorul şi cu speranţele lui, să se confunde cu spiritul oamenilor săi, români şi maghiari. Cunosc familii mixte şi prietenii durabile. Pot afirma cu toată responsabilitatea că românul este capabil să-l înţeleagă pe maghiar. Între ei există compatibilităţi şi încredere, la care liderii atentează cu ură, în mod anacronic şi păgubos.

     Judecaţi dacă într-un astfel de climat poţi să aspiri la prosperitate şi spuneţi-mi câţi dintre maghiarii care au părăsit zona, exasperaţi de sărăcie şi lipsă de perspectivă, s-au întors în „oaza de fericire” promisă de liderii lor?

     Vizitaţi comuna Chichiş (prima localitate dinspre Braşov spre judeţul Covasna, condusă de primar şi consilieri UDMR). Comparaţi localităţile Chichiş , cu populaţie majoritar maghiară, şi Băcel, unde trăiesc români. Nu cred că un maghiar onest nu este revoltat şi ruşinat de sărăcia şi mizeria în care trăieşte vecinul său român, pentru care banii şi proiectele de dezvoltare „s-au oprit” la graniţa dintre localităţi. Faceţi acest exerciţiu şi veţi avea doar un crâmpei din tabloul „idilic” al Ţinutului Secuiesc. Fiindcă exemplele sunt nenumărate.

     Resping categoric această stare de lucruri şi mă străduiesc – aşa cum am făcut mereu - ca Tîrgu Mureşul să fie arealul comun al românilor şi maghiarilor, al concordiei, nu al conflictelor. Îi rog pe maghiarii care sunt sătui de aroganţa şi tupeul declaraţiilor sforăitoare să se implice mai activ pentru a-şi pune în frunte lideri care să muncească în interesul comunităţii, nu al lor personal.

     La Tîrgu Mureş, înţelegând rostul nostru într-o Europă a valorilor, oferim respect, o atitudine onestă şi o construcţie durabilă, împreună cu maghiarii – dar alţii decât liderii lor actuali!

 

Dr. Dorin Florea,

Primarul Municipiului Tîrgu Mureş

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Joi, 22 August 2019
02:33:11

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:43
Ieri:911
Săptămânal:2959
Lunar:15608
Toate2834773