Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

   

     În debutul conferinţei de presă de marţi, 1 iulie, desfăşurată în prezenţa şefului Poliţiei municipiului, comisar-şef Ioan Damaschin, primarul municipiului, dr. Dorin Florea, le-a prezentat reprezentanţilor mass media „Micul ghid… de bun simţ pentru şoferi”, editat de primărie, în limbile română şi maghiară.

     Într-o formă utilă şi plăcută şi într-o manieră umoristică, combinând caricatura cu fraza scurtă, moralizatoare, materialul valorifică celebra maximă „Ridendo castigat mores” („Râzând îndreptăm moravurile”) şi se adresează conducătorilor auto mai recalcitranţi, îndemnându-i la politeţe, răbdare şi gentileţe în trafic. Ghidul va fi distribuit proaspeţilor conducători auto, odată cu înmânarea carnetului de conducere.

     Profitând de prezenţa reprezentanţilor presei, comisarul-şef Ioan Damaschin a adus la cunoştinţa publicului că începând din data de 1 iulie 2014, punctul de amendă pentru indisciplina pietonală este de 90 de lei. În municipiul Tîrgu Mureş, neacordarea priorităţii, viteza în trafic şi indisciplina pietonală sunt cele mai frecvente cauze ale accidentelor rutiere, a comentat comisarul-şef Damaschin. Limitatoarele de viteză, amplasate pe trecerile de pietoni, şi-au dovedit, în timp, oportunitatea şi utilitatea, în ciuda reticenţei cu care au fost primite, astfel că nu s-au mai înregistrat evenimente rutiere. Pe de altă parte, în urma unei acţiuni de verificare pe raza municipiului, s-a constatat că marea majoritate a conducătorilor auto poartă centura de siguranţă în trafic. „Primăria şi Poliţia municipiului îşi conjugă eforturile în asigurarea unui trafic rutier civilizat şi fluent, care să descongestioneze oraşul, şi aşa aglomerat, cu foarte multe maşini care îl tranzitează, în lipsa drumului ocolitor prin pădure, a cărui realizare trenează din cauza unor ambiţii străine de interesele oraşului”, a conchis primarul Dorin Florea.

(Menţionăm că, potrivit statisticilor Poliţiei municipale, au fost zile în care, într-un interval de 45 de minute, au intrat în municipiu, pe podul Mureş, 2.800 de autoturisme.)

 

Primarul municipiului, Dorin Florea:

„O meserie este mult mai onorantă decât o diplomă de studii superioare, adesea obţinută prin fraudă”

     Partea a doua a conferinţei de presă de marţi, 1 iulie, a fost consacrată analizei finale a chestionarelor privind dezvoltarea artelor şi meseriilor la Tîrgu Mureş.
„Părinţii şi copiii rămân, în continuare, tributari ideii că o diplomă de studii superioare este de preferat în dezvoltarea unei cariere profesionale. Este o mentalitate ce va trebui schimbată, prin educaţie şi dialog. O meserie, bazată pe vocaţie, talent şi inventivitate se dovedeşte a fi de 10 ori mai onorantă decât o diplomă de studii superioare, obţinută adesea prin mită sau plagiat”, a comentat, în debutul expunerii sale, primarul Dorin Florea.

     Potrivit analizei, au fost distribuite 2.500 de chestionare elevilor din clasele a VII-a şi a VIII-a din municipiu, precum şi părinţilor. Au răspuns 92%, din care 14 % doresc să urmeze învăţământ profesional. Domeniile de interes pentru elevii care s-au pronunţat pentru această formă de învăţământ sunt: turism şi alimentaţie (19,03%), estetica şi igiena corpului omenesc (11,89%), comerţ (11,89%), domeniul electric (9,38%), mecanică (9,25%), chimie industrială (7,33%), industrie alimentară (6,87%), agricultură (4,5%), construcţii, instalaţii şi lucrări publice (2,7%), textile şi pielărie (2,7%).

     Materialul statistic întocmit în urma aplicării chestionarelor conţine, de asemenea, propuneri ale Primăriei Tîrgu Mureş, coroborate cu legislaţia vizând învăţământul profesional. Municipiul va investi în domeniul dezvoltării şi dotării spaţiilor necesare, pentru ca elevii să-şi desfăşoare stagiile de practică la standarde europene.

„Învăţământul profesional se desfăşoară pe durata a 3 ani, după absolvirea clasei a VIII-a, şi se finalizează cu examen de certificare a competenţelor profesionale. Aproximativ 40% din disciplinele studiate vor fi de cultură generală”, a sintetizat primarul Dorin Florea.

 

Biroul de presă al primăriei

 

Menţionăm că materialul este publicat integral pe site-ul instituţiei, www.tirgumures.ro.

Ataşamente:
Download-ează acest fișier (ANALIZA FINALĂ A CHESTIONARELOR.pdf)ANALIZA FINALĂ A CHESTIONARELOR.pdf[ ]29 Kb
Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Joi, 22 August 2019
13:10:30

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:441
Ieri:911
Săptămânal:3357
Lunar:16006
Toate2835171