Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

 

       În perioada 14-15 mai, la Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu va avea loc întâlnirea comună a factorilor interesaţi în implementarea proiectului predefinit „Calea Verde spre Dezvoltare Durabilă”, finanţat de Islanda, Principatul Liechtenstein şi Norvegia. Municipiul Tîrgu Mureş este partener la implementarea proiectului, alături de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, potrivit unei hotărâri adoptate de către consilierii locali, la începutul acestui an.

     Proiectul, cu o alocare financiară de 5,4 milioane de euro (domeniul de finanţare Adaptare la schimbările climatice, în cadrul Mecanismului Financiar EEA Grants 2009-2014), va fi implementat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Sibiu, în calitate de beneficiar, şi Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia – KS, Primăria Sibiu, Primăria Braşov, Primăria Tîrgu Mureş, Administraţia Naţională de Metrologie Bucureşti şi Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu, în calitate de parteneri. Bugetul estimat pentru Municipiul Tîrgu Mureş este de 34.100 de euro.

     În cadrul proiectului se vor organiza sesiuni de instruire privind problematica adaptării la schimbările climatice, prin prezentarea unor studii de caz şi strategii municipale, având ca scop dobândirea de bune practici în domeniul vizat. „Principalele sarcini ale Municipiului Tîrgu Mureş în calitate de partener în proiect constau în a contribui, cu informaţii, la elaborarea de strategii locale şi a planului de acţiune pentru adaptare la schimbările climatice în oraşul Tîrgu Mureş; după elaborarea planului de acţiune, Municipiul îl va aproba şi implementa în consecinţă”, se arată în expunerea de motive ce a stat la baza adoptării de către consilierii locali a deciziei de parteneriat.

     La prima reuniune ad hoc de la Sibiu, din această săptămână, va avea loc prezentarea proiectului şi a partenerilor implicaţi, precum şi dezbaterea unor teme privind adaptarea sectoarelor economice cheie la impactul schimbărilor climatice, educaţia în inginerie privind efectele traficului asupra schimbărilor climatice ş.a.

     „Se conturează, fără îndoială, un parteneriat promiţător şi benefic. Problemele de mediu, de adaptare la schimbările climatice reprezintă domenii în care suntem extrem de interesaţi, iar cooptarea noastră în acest parteneriat ne oferă posibilitatea de a beneficia de experienţa altor ţări în elaborarea de strategii municipale în domeniu. Pe de altă parte, faptul că Asociaţia Autorităţilor Locale şi Regionale din Norvegia preconizează organizarea de vizite de instruire – practică pentru studenţi, pe aceste teme, va contribui la conştientizarea şi implicarea tinerelor generaţii în abordarea uneia dintre cele mai stringente probleme cu care se confruntă lumea, la ora actuală, impunând acţiuni comune, coordonate şi eficiente” , a comentat viceprimarul municipiului, Claudiu Maior.

 

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Joi, 22 August 2019
13:10:56

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:441
Ieri:911
Săptămânal:3357
Lunar:16006
Toate2835171