Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

Primarul Municipiului, Dorin Florea:

     „Nu am atacat Biserica, ci i-am rugat pe slujitorii ei să se implice în scoaterea ţării din criza în care se adânceşte tot mai mult”, a declarat primarul Municipiului, Dorin Florea, la conferinţa de presă de miercuri, 5 februarie 2014. Edilul târgumureşean răspunde, astfel atacurilor venite din unele mass media şi din partea conducerii BOR, în urma unor recente declaraţii publice: „Mesajul meu a fost distorsionat şi interpretat cu rea credinţă şi aş dori ca lucrurile să nu se confunde: relaţia mea cu preoţii din Tîrgu Mureş este una foarte bună, bazată pe respect şi apreciere, iar luarea mea de poziţie se referă la mesajul pe care ar trebui să-l dea capii Bisericii, catalogată, după cum ştim, drept cea mai credibilă instituţie. Ceea ce am vrut să transmit este o rugăminte de bun simţ: dacă poporul crede în Biserică, atunci şi capii Bisericii trebuie să răspundă acestor aşteptări uriaşe, cu gesturi care să-i scoată pe oameni din blazare, din izolare, într-o Românie care se degradează sub ochii noştri, pusă la colţ de elitele europene, băltind în apa călduţă a sloganurilor împăciuitoriste. Consider că nu este nimic deplasat în faptul că am cerut, public, sprijinul capilor Bisericii de a se implica în ridicarea acestui popor, de a-l face să se opună, liber, demagogiei şi propagandei deşănţate în care s-a lăsat dus de prea multă vreme.” Anexăm scrisoarea trimisă Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române în data de 08.11.2012, scrisoare rămasă fără nici un răspuns.

     Apoi, în cadrul întâlnirii cu reprezentanţii mass media, edilul-şef a anunţat că, în urma adoptării bugetului de către Consiliul Local, joi, 6 februarie 2014, va avea o întâlnire cu consilierii municipali care s-au pronunţat prin vot pentru adoptarea proiectului de buget, pentru a demara, neîntârziat, discuţii privind zona metropolitană şi alte proiecte cu caracter regional aflate pe agenda primăriei. Referindu-se la încercarea anumitor politicieni de a bloca bugetul oraşului, primarul a declarat: „ USL a stabilit şi a dat dispoziţie Trezoreriilor din întreaga ţară ca în cazul în care bugetele unităţilor administrative nu vor fi votate până în data de 3 Februarie 2014, să se oprească plăţile. În aceste condiţii, susţinerea abonamentelor pe transportul local pentru pensionari şi elevi, salariile profesorilor, indemnizaţiile însoţitorilor persoanelor cu dizabilităţi, funcţionarea creşelor, încălzirea şcolilor şi a grădiniţelor ar fi fost blocate. Asta se dorea probabil. Cei trei consilieri locali PNL care au votat împotriva oraşului puteau foarte bine să spună că nu votează anumite capitole, dar prevederile sociale nu trebuiau blocate. Eu mă bucur totuşi că UDMR alături de PSD şi de PDL au votat bugetul oraşului înţelegând că interesul cetăţenilor este mai presus de jocurile politice. ”

     În altă ordine de idei, Dorin Florea a explicat că de o bună perioadă de timp se vehiculează în anumite ziare ideea că primarul ar fi împotriva bicicliştilor: „Eu însumi sunt posesor de bicicletă şi mă preocupă siguranţa bicicliştilor. Cum vine primăvara, o să mă vedeţi venind la serviciu cu ea. Mă revoltă însă cei care le pun viaţa în pericol bicicliştilor prin insistenţa de care dau dovadă cu privire la circulaţia bicicletelor iarna pe drumuri înzăpezite, îngheţate, alunecoase. La ora la care ţinem această conferinţă de presă,televiziunile de ştiri trasmit că un biciclist a murit în Bucureşti fiind lovit de o maşină. La acest lucru mă refer. Pe de altă parte, îi anunţ pe bicicliştii din Tîrgu-Mureş că anul acesta vom amenaja pista de biciclete de la Cocoşul de Aur, pe malul Turbinei, până la Week End, realizându-se legătura cu pista de pe malul Mureşului. Dacă cetăţenii vor renunţa la maşini şi vor alege bicicleta, eu voi fi cel mai bucuros. ”

     În fine primarul Dorin Florea i-a informat pe reprezentanţii mass media că a adresat o scrisoare Preşedintelui Comisiei Europene, José Manuel Barroso, solicitându-i sprijin în obţinerea de fonduri europene pentru construirea de locuinţe destinate ţiganilor, municipalitatea reuşind să realizeze în ultimii 10 ani aproximativ 200 de unităţi locative (4.000 mp) pentru această comunitate. Totodată, primarul Dorin Florea a rugat reprezentanţii Uniunii Europene să trimită la Tîrgu-Mureş un delegat al Comisariatului pentru ocuparea forţei de muncă, probleme sociale şi integrare, pentru a vedea la faţa locului, situaţia problemele şi soluţiile găsite pentru comunitatea de romi din oraş.

     „În ciuda eforturilor noastre, nevoia de locuinţe este în continuare mare, sens în care am iniţiat un amplu proiect integrat, încurajaţi şi de rezultatele bune obţinute la centrele de zi frecventate de copii de etnie romă. Aici, ei beneficiază de educaţie, hrană, îmbrăcăminte, consiliere. Din păcate, aceste rezultate riscă să fie compromise deoarece, odată reveniţi în mediul familial, ei sunt lipsiţi de condiţii adecvate pentru a se integra în societate. Succesul proiectului nostru va constitui un pas înainte în rezolvarea unei probleme acute, nu numai în România şi la Tîrgu Mureş, ci şi pe plan european. De aceea, solicităm Comisiei Europene să ia în considerare sprijinirea administraţiilor publice locale în problema integrării romilor. ”, se arată în scrisoarea către înaltul demnitar C.E.

 

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
07:20:56

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:54
Ieri:429
Săptămânal:5565
Lunar:17735
Toate2836900