Calendarul evenimentelor

<<  August 2019  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728293031 
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Mărime text:

 

 

 

În această perioadă sunt în curs de execuţie lucrări de reabilitare şi modernizare la unităţile de învăţământ de pe raza municipiului, astfel încât noul an şcolar să înceapă şi să se desfăşoare în condiţii corespunzătoare.

Potrivit specialiştilor din cadrul Direcţiei Şcoli, se instalează centrale termice proprii în 11 instituţii de învăţământ (care, anterior au fost deservite cu agent termic de încălzire şi apă caldă de către S.C. Locativ S.A.), şi anume: grădiniţele cu program prelungit Albinuţa, Licurici, Rândunica, Administraţia Creşelor, Liceul tehnologic Electromureş, Gimnaziul Mihai Viteazu, Gimnaziul Al. Ioan Cuza, Liceul tehnologic Gheorghe Şincai, Gimnaziul Dacia (corp A), Grădiniţa cu program prelungit nr. 12, Gimnaziul Liviu Rebreanu.

Totodată, se vor executa lucrări de instalare de contoare de gaz, contoare de energie termică, contoare electrice şi de apă la internatele şi cantinele unităţilor de învăţământ aparţinătoare Municipiului Tîrgu Mureş. Valoarea lucrărilor este de 2.026.427 lei. Lucrări de hidroizolaţii, în valoare de 75.000 lei, se execută la liceele tehnologice Electromureş şi Emil Dandea, Liceul cu program sportiv Szasz Adalbert, gimnaziile Romulus Guga şi Nicolae Bălcescu (corp C).

Pentru începerea în bune condiţii a noului an şcolar, la Gimnaziul Europa (în corpul de clădire care a găzduit Liceul cu program sportiv Szasz Adalbert) se execută lucrări de renovare a sălilor de clasă şi a holului clădirii. Valoarea lucrărilor este de 168.000 lei.

Printr-un contract încheiat cu primăria, au fost asigurate materiale de construcţii şi igienizare la majoritatea instituţiilor de învăţământ din oraş, valoarea contractului fiind de 80.500 lei.

În perioada imediat următoare se va înlocui tâmplăria de lemn cu tâmplărie PVC la Gimnaziul Dacia (corp A), lucrare în valoare de 150.000 lei, şi se vor face lucrări de reparaţii şi înlocuire a circuitelor termice care prezintă defecţiuni sau fisuri majore, lucrări al căror cost se cifrează la 125.000 lei. Totodată, va fi reamenajat corpul de clădire al Gimnaziului Europa de pe strada Horea, care va găzdui, temporar, pe perioada lucrărilor de modernizare, Grădiniţa cu program prelungit nr. 16. Lucrarea va costa 18.000 de lei. Alte 250.000 de lei vor fi alocate lucrărilor în regim de urgenţă la toate unităţile de învăţământ aparţinătoare Municipiului.

Tot în perioada imediat următoare, se intenţionează demararea procedurii de licitaţie pentru modernizarea şi mansardarea Grădiniţei cu program prelungit nr. 16 de pe strada Sportivilor nr. 2.

 

„Am făcut eforturi mari şi în acest an, în ciuda crizei pe care o traversăm. Una din priorităţile noastre a fost şi rămâne asigurarea unor condiţii corespunzătoare pentru desfăşurarea unui proces de învăţământ de calitate. Prin valorile pe care le promovează, şcoala târgumureşeană rămâne un etalon al tradiţiei şi modernităţii şi de aceea avem grijă ca an de an să fie asigurată şi baza materială în instituţiile noastre de învăţământ”, a declarat consilierul Claudiu Maior.

 

Toate costurile aferente lucrărilor enumerate vor fi suportate de la bugetul local.

 

Biroul de presă al primăriei        

            

                                                          

 

 

 

 

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Duminica, 25 August 2019
11:08:30

Noutăți

buton parcare
buton taxe impozite3
buton prog sitpf
buton prog acte identitate online
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

Banner SIPOCA
Banner POCA
BannerMyCity - RO3
plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:137
Ieri:429
Săptămânal:5648
Lunar:17818
Toate2836983