Calendarul evenimentelor

<<  Mai 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
   1  2  3  4  5  6
  7  8  910111213
14151617181920
21222324252627
28293031   

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Vremea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player


Marime text:

 

 

MĂSURI DE ORDINE CU OCAZIA SĂRBĂTORILOR PASCALE

 Personalul Poliţiei Locale a participat, cu ocazia sărbătorilor Pascale, în colaborare cu lucrători aparţinând Inspectoratului de Poliţie  Judeţean Mureş, Poliţiei Municipiului Tîrgu Mureş, respectiv Inspectoratului Judeţean de Jandarmi şi Grupării de Jandarmi Mobile, la misiunile de asigurare şi menţinere a ordinii publice, precum şi de fluidizare a traficului rutier în proximitatea bisericilor ortodoxe, greco-catolice şi romano-catolice, atât în „noaptea de înviere", cât şi cu ocazia slujbelor religioase.

Numărul total al inspectorilor şi agenţilor instituţiei angrenaţi în aceste activităţi a fost de 98 persoane, obiectivul major urmărit fiind realizat, sărbătorile Pascale încheindu-se fără evenimente deosebite.

Mulţumim pe această cale concetăţenilor noştri care au avut un comportament deosebit, demn de o urbe civilizată dar şi instituţiilor care şi-au adus contribuţia la buna desfăşurare a evenimentelor.

ALTE FAPTE SĂVÂRŞITE ÎN PERIOADA 10 – 17.04.2017, PE  RAZA MUNICIPIULUI TÎRGU MUREŞ

DRONĂ RIDICATĂ ILEGAL

La data de 15.04.2017, în jurul orei 1530, Poliţia Locală a fost sesizată că în zona Platoului Corneşti, mai exact  în imediata apropiere a parcului din faţa Cimitirului Eroilor Sovietici, o persoană a ridicat o dronă (aeronavă motorizată fără pilot la bord), dotată cu cameră de filmat, prin care s-ar putea aduce atingere dreptului la proprietate privată a locuitorilor din zona respectivă. Echipa mobilă ajunsă la faţa locului a reuşit identificarea proprietarului dronei, în persoana numitului B.A. din Tîrgu Mureş. Acestuia i-a fost pus în vedere să coboare deîndată drona la sol, prezentându-i-se în mod expres prevederile legislative pe această linie, precum şi obligaţiile/interdicţiile pe care actul normativ le cuprinde în mod expres.

Este de evidenţiat faptul că, potrivit Hotărârii de Guvern nr. 912/2010, este interzisă ridicarea dronelor în intravilanul localităţii, acestea putând fi utilizate doar în extravilan, după obţinerea autorizaţiilor conforme.

 

În acest sens, aducem la cunoştinţa cetăţenilor faptul că folosirea neautorizată a dronelor contravine dispoziţiilor legale stipulate în actul normativ anterior menţionat, precum şi în Ordonanţa nr. 29/22.08.1997R – Codul Aerian Civil.

SCANDAL ÎN PIAŢA BULGARILOR

Echipajul pedestru care executa serviciul de patrulare în zona Piaţa Bulgarilor a fost sesizat, la data de 16.04.2017, despre existenţa unui scandal între mai multe persoane, care pe fondul consumului de alcool îşi adresau injurii, ameninţând cu acte de violenţă. Pentru gestionarea situaţiei a fost solicitat sprijinul patrulei mobile, care a intervenit operativ. Deoarece în momentul legitimării, cei în cauză s-au manifestat agresiv, s-a impus imobilizarea acestora şi conducerea lor la sediul Poliţiei Locale, unde au fost identificaţi în persoana numiţilor P.B.A. şi S.I.Cs., din Tîrgu Mureş, respectiv K.N. cu domiciliul în Sîncraiu de Mureş, împotriva acestora urmând a se lua măsurile legale care se impun, în conformitate cu normele juridice în domeniu.

TULBURAREA ORDINII ŞI LINIŞTII PUBLICE

În perioada evidenţiată, cadrele Direcţiei Poliţia Locală au acţionat prioritar pentru descurajarea şi prevenirea faptelor antisociale, potrivit legislaţiei specifice, intervenind pentru îndeplinirea cu profesionalism şi eficienţă a atribuţiilor de serviciu. În acest sens au fost constatate un număr de 12 cazuri de tulburare a ordinii şi liniştii publice ale concetăţenilor, a căror instrumentare a presupus luarea măsurilor legale sancţionatorii, necesare restabilirii normelor de convieţuire socială.

MOBILIZARE LA INCENDIU

La data de 17.04.2017, în urma unei sesizări primite prin intermediul Dispeceratului Integrat de Urgenţă „112", privind un incendiu la un garaj situat pe str. Păşunii, un echipaj mobil al Direcţiei Poliţia Locală a fost dirijat spre locul respectiv, reuşind să ajungă primul la imobilul care ardea. Agenţii au luat măsurile legale care se impun în astfel de situaţii, până la venirea pompierilor, respectiv delimitarea zonei, asigurarea perimetrului, îndepărtarea curioşilor dar şi a unui autoturism parcat în imediata apropiere, care putea prezenta pericol de explozie. La puţin timp au sosit şi angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Horea", care au lichidat incendiul, o persoană în vârstă fiind transportată la spital.

SACRIFICARE DE MIEI ÎN LOCURI ILEGALE

În baza unei sesizări a unui reprezentant al mass-media autohtone, înregistrate la ofiţerul de serviciu al Poliţiei Locale, în data de 14.04.2017, referitoare la faptul că în proximitatea pieţei Cuza Vodă se sacrifică miei, s-a constituit de urgenţă o echipă operativă, formată din inspectori aparţinând Biroului Control Comercial şi agenţi din cadrul Biroului Intervenţii, care, după ce au verificat zona respectivă, au depistat două locaţii, una pe str. Cloşca, iar cea de-a doua pe str. Cuza Vodă, unde, în curţi private se sacrificau miei. A fost anunţată instituţia specializată, respectiv „Direcţia Sanitar-Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Mureş", competentă în astfel de situaţii, care a trimis un echipaj la faţa locului pentru a lua măsurile legale, conform normelor juridice în vigoare.

DIRECTOR EXECUTIV
POLIŢIA LOCALĂ TG.MUREŞ
VALENTIN-CONSTANTIN BRETFELEAN

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Joi, 24 Mai 2018
12:42:48

Evenimente

afis zile 2018
LAMPIOANE AFIS final

Noutăți

buton taxe impozite2
buton prog casatorii online2
buton prog transc online2
buton studiu parcari2
buton parcare
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Azi:753
Ieri:1753
Săptămânal:6147
Lunar:42927
Toate2427963