Calendarul evenimentelor

<<  Decembrie 2017  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Vremea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 
 VÂRSTNICI


Marime text:

 

 

Chiar dacă avem parte de o iarnă care se dă cu greu dusă, B-unicii de la Căminul pentru persoane vârstnice din Tîrgu-Mureș au avut  prilej de mare bucurie:

E.ON România  în parteneriat cu Asociaţia Resonnance România au adus muzica clasică în Casa B-unicilor  din Târgu Mureş.

Evenimentul  de astăzi face  parte dintr-un  proiect care și-a propus,  deopotrivă, să permită artiștilor posibilitatea de a oferi arta lor gratuit ( știind că muzica clasică are o influență pozitivă asupra oamenilor),  cât şi promovarea tinerilor pianişti de excepţie.

Fundația Resonnance a fost creată în Elveția, în 1998, de pianista de renume internaţional Elizabeth Sombart . Inființarea în mai 2013 a  Asociației culturale și umanitare Resonnance România, ca filială a Fundației Resonnance din Elveția nu este întâmplătoare: Elizabeth Sombart este legată de țara noastră prin bunica ei, fiind strănepoata marelui savant Nicolae Leon şi discipol timp de zece ani a maestrului Sergiu Celibidache.

Lavinia Dragos, prezentă astăzi,  pianistă și director artistic Resonnance România,realizează  misiunea Fundației Resonnance în lume, și anume :  " de a duce muzica în locuri unde ea nu ajunge "," de a descoperi, forma, de a susține şi promova tineri pianişti supradotați,  capabili să devină mari soliști" așa cum au fost tinerii prezenți astăzi: Mihnea Chișbora, Patricia Dragoș și nu în ultimul rând, Fabiani Prcsina, considerat cel mai bun pianist din lume la această vârstă.

În această zi , dintr-o perioadă a anului plină de tradiții pe plaiurile mioritice,Dragobetele la români, când odată cu natura, reînvie şi iubirea(iubirea față de semeni ) pot afirma cu certitudine că mesagerii au reușit  să realizeze misiunea Fundației Resonnance : au trezit , prin intermediul sunetelor, "sensibilitatea persoanelor", au promovat "dialogul umanitar într-o relație de la inimă la inimă",  au câștigat un nou public,  iar  virtuozii au căpătat o nouă experiență "gratifiantă pe plan uman"(aici m-am folosit de însuși cuvintele fondatoarei Elizabeth Sombart).

Și pentru că mulțumesc, este o formă de recunoştinţă care ne încarcă cu emoții pozitive, benefice pentru suflet, corp și minte doresc să mulțumesc celor care ne-au fost alături astazi și nu in ultimul rând mulțumiri  companiei Eon România, care a făcut posibil acest eveniment și doresc mult succes in proiectele viitoare....in care sper să ne mai regăsim.....

dr.Anca Florea

 

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Luni, 18 Decembrie 2017
09:10:24

Evenimente

COLINDE BOCSA 18 DECEMBRIE 2
Kormoran 2017
afis hrusca 2017

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Astazi:198
Ieri:754
Saptamanal:198
Lunar:17640
Toate2228171