Calendarul evenimentelor

<<  Februarie 2018  >>
 Lu  Ma  Mi  Jo  Vi  Sâ  Du 
     1  2  3  4
  5  6  7  8  91011
12131415161718
19202122232425
262728    
Urmatoarele evenimente:

No current events.

Oraș Digital European

banner orasdigital

Program operațional

proiecttgms

Bilete on-line

teatru

Ordine și siguranță

180x150

Salvați copiii

salvati-copiii-logo

Autoritatea Națională Turism

banner aut nat.fw

Vremea

Content on this page requires a newer version of Adobe Flash Player.

Get Adobe Flash player

 CULTURĂ


Marime text:

 

 

Miercuri, 11 mai, ora 17,00 la Palatul Culturii, Primăria Tîrgu Mureş a organizat spectacolul de gală în cadrul căruia şapte instituţii din oraş au primit premii pentru activitatea desfăşurată în folosul comunităţii, în anul 2015. Teatrul Naţional, Universitatea de Arte, Filarmonica de Stat, Revistele Vatra şi Lato, Harmonia Cordis şi Teatrul Scena  din Tîrgu Mureş au fost desemnate pentru premiile de excelenţă. De asemenea, mai multe personalităţi ale vieţii culturale şi artistice au primit  premiile „Pro Cultura": actriţele Roxana Marian şi Farkas Ibolya, scriitorii Cornel Moraru şi Szabo Robert Csaba, pictorii Adrian Chira şi Kakony Csilla, în domeniul dansului Kemendi Lia, Andras Lorant, iar în domeniul muzicii Molnar Tibor (Cvartetul "Tiberius").

"Am încercat să stimulăm valoarea şi am încercat să creăm condiţiile ca oamenii noştri de cultură, elitele noastre, să facă tot posibilul să ducă oraşul nostru  acolo unde trebuie. Nu reuşim de fiecare dată aşa cum ne dorim, pentru că, din păcate, sunt unii care caută acel climat care nu lasă oraşul să se descătuşeze şi să fie un loc preţios. Nu îşi doresc un loc  în care inteferenţa culturală să fie cel mai mare cadou pe care îl putem face, nu doar ţării, ci comunităţii internaţionale.  Primăria a avut intenţia, din start, de a purta această luptă, uneori zgomotoasă, împotriva mediocrităţii, tocmai pentru a face loc celor care se pun în valoare. Tîrgu Mureşul trebuie să îl înţelegi, trebuie să lupţi, să câştigi din trecutul lui, să câştigi pentru a te orienta spre viitor. Tîrgu Mureş poate fi imbatabil, prin dumneavoastră şi valorile pe care le promovaţi. La cei 400 de ani pe care i-am sărbătorit de curând, am simţit o apăsare destul de mare. Instituţiile culturale şi universitare trebuie să fie în prima linie. Vă invit să participaţi activ în a aşeza mereu Târgu Mureşul în ceea ce înseamnă elite. O faceţi dumneavoastră prin atitudinea instituţiilor, prin manifestările care se fac, prin invitaţii pe care îi aveţi", a declarat  primarul Dorin Florea.

Spectacolul de gală a fost punctat de festivitatea de acordare a titlului de "Cetăţean de onoare al Municipiului Tîrgu Mureş" pentru dr. Horaţiu Suciu, arhitectul Eugen Man, academicianul Peter Mihay Heinrich şi Peter H. Maria, doctor în ştiinţe farmaceutice.

„E o recunoaştere a contribuţiei mele profesionale, cât şi a echipei mele la crearea unei imagini mai bune a Târgu Mureşului. Consider că am reuşit să schimb câte ceva şi am arătat că şi în oraşele mici se poate face performanţă şi am reuşit ca în domeniul nostru medical, în medicina cardiovasculară, Târgu Mureş să fie pe locul întâi în ţară. Este un lucru care mă bucură, mă şi obligă pe mai departe şi sunt convins şi vă asigur că prin tot ceea ce voi face voi avea în minte faptul că sunt cetăţean de onoare al Tîrgu Mureşului şi voi milita ca interesele acestui oraş să primeze. Simt că munca mea e apreciată, sunt aprecieri de ordin moral însă acestea primează, e o dovadă că ceea ce facem are impact şi importanţă socială", a declarat dr. Horaţiu Suciu.

Momentele festive au fost însoţite de momente muzicale susţinute de  formaţii târgumureşene. Filarmonica de Stat din Tîrgu Mureş  a interpretat celebrele  fragmente , "Corul sclavilor"-Nabucco, Verdi şi Hallelujah-Messiah, Handel.

Biroul de presă al primăriei

Joomla Templates and Joomla Extensions by JoomlaVision.Com


Inapoi

Data și ora

Vineri, 23 Februarie 2018
12:43:19

Evenimente

AFIS 8 MARTIE 2018

Noutăți

baner programare casatorii online
baner studiu parcari
baner taxe 2018 ro
zonarea strazilor ro
lista evaluatori
mobilepay.fw
taxe_online1
arta3d
ban_webcam
banner_harta
ban siletina
ban_mobil1
ban album
.

 

Proiecte. Strategii

plan mobilitate
banner sidu.fw
banner calea verde
banner paed1.fw
grupul de actiune
banner_proiecte1
Digital Mures
Oras ECO
banner_pug
banner_arh
banner iaz.fw
banner iaz.fw
locuri de munca

ghișeul.ro

demo_plata

SIS II

sis2 

S N A 2016 - 2020

banner anticor.fw 

e-Romania

sis2 

Wikipedia:

wikipedia

Rețele sociale

FacebookTwitterYoutube

Vizitatori

Astazi:615
Ieri:1183
Saptamanal:5416
Lunar:24464
Toate2299760