R O M Ā N I A                                                                              

JUDEŢUL MUREŞ

CONSILIUL LOCAL AL MUNICIPIULUI TĪRGU MUREŞ

 

 

H O T Ă R Ā R E A   nr. 5

din 30 ianuarie 2003

 

privind acordarea unor facilităţi fiscale pentru anumite categorii de persoane fizice pentru anul 2003

 

         Consiliul Local Municipal Tīrgu Mureş, īntrunit īn şedinţă ordinară de lucru,

            Conform Ordonanţei Guvernului nr. 36/2002, privind taxele şi impozitele locale, avānd īn vedere Hotărārea de Guvern nr. 1278/2002 pentru aprobarea Normelor Metodologice pentru aplicarea OG nr. 36/2002,

            Văzānd Expunerea de motive nr. 137 din 20 ianuarie 2003, prezentată de Direcţia economică privind acordarea unor facilităţi fiscale pentru anumite categorii de persoane fizice pentru anul 2003 şi avānd avizul favorabil al comisiilor de specialitate ale Consiliului local,

            Īn baza prevederilor art. 46 din Legea nr. 215/2001 privind administraţia publică locală,

 

H o t ă r ă ş t e :

 

Art. 1. Se aprobă reducerea cu 50% la plata impozitului pe clădiri (locuinţă de la adresa de domiciliu) şi a impozitului pe teren aferent locuinţei, pentru următoarele categorii de persoane:

-         persoane cu handicap de gradul I şi II;

-         persoane fizice nevăzătoare.

Art. 2. Reducerile se acordă pe baza cererilor depuse de beneficiari şi a actelor doveditoare care atestă situaţia respectivă, conform procedurii anexate la prezenta hotărāre, respectiv anexa nr. 1 şi 2 care face parte integrantă din prezenta hotărāre.

Art. 3. Reducerea se acordă proporţional cu perioada rămasă pānă la sfārşitul anului şi se operează īncepānd cu data de īntāi a lunii următoare celei īn care persoanele īn cauză atestă situaţiile prevăzute mai sus.

Art. 4. Reducerea se acordă numai acelor categorii depersoane care locuiesc īn municipiul Tīrgu Mureş, care au domiciliul stabil īn locuinţa pentru care solicită scutirea impozitului, cu condiţia achitării integrale a datoriilor restante.

            Art. 5. Cu ducerea la īndeplinire a prevederilor prezentei hotărāri se īncredinţează Primarul municipiului Tīrgu Mureş dr. Dorin Florea şi Executivul Consiliului Local Municipal Tīrgu Mure prin Direcţia economică.

 

 

  

   Preşedinte de şedinţă

           ing. Molnar Gabor Jozsef

 

              Contrasemnează,

Secretar al municipiului Tīrgu Mureş,

     Maria Cioban

 

 

Anexa nr. 1

 

 

PROCEDURA, CONDIŢIILE ŞI DOCUMENTELE NECESARE ĪNTOCMIRII DOSARULUI PENTRU ACORDAREA REDUCERII CU 50% LA PLATA IMPOZITULUI PE CLĂDIRI ŞI A IMPOZITULUI PE TERENUL AFERENT LOCUINŢEI PENTRU ANUL 2003

 

 

1.      Persoane fizice cu handicap de gradul I şi II şi persoane fizice nevăzătoare

 

-         procedura de acordare: - se acordă pebaza cererii beneficiarilor , proporţional cu perioada rămasă pānă la sfārşitul anului, īncepānd cu luna următoare celei īn care persoanele īn cauză prezintă actele doveditoare prin care atestă situaţia respectivă, adică adeverinţa din care rezultă gradul de handicap, respectiv că este evidenţiat ca persoanănevăzătoare.

Acte necesare īntocmirii dosarului:

1.      Cerere īn nume propriu (tip) conform anexei 3.

2.      Adeverinţă din care să rezulte gradul de handicap sau că este evidenţiat ca persoanănevăzătoare.

3.      Copie după Buletinul de identitate sau Cartede identitate.

4.      Copie după extrasul de Carte Funciară.

Reducerea se acordă proporţional cuperioada rămasă pānă la sfārşitul anuluişi se operează īncepānd cu data de īntāi a lunii următoare celei īn care persoanele īn cauză atestă situaţiile prevăzute mai sus.

Reducerea se acordă numai acelor categorii de persoane care locuiesc īn municipiul Tīrgu Mureş, care au domiciliul stabil īn locuinţa pentru care solicită scutirea impozitului, cu condiţia achitării integrale a datoriilor restante.