ROMANIA                                                                                             

JUDEŢUL  MURES

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL TG. MURES

 

HOTARAREA nr. 213

Din 27 septembrie  2001

 

pentru modificarea HCLM 131/29 iulie 1999, privind reactualizareacriteriilor tehnice de stabilire a cantităţilor de ape uzate şi meteorice, preluate de canalizarea publica

 

Consiliul local municipal Tg. Mures, intrunit in sedinţă ordinară de lucru,

Având in vedere:

- prevederile Ordonanţei de Urgenţă nr.30/1997 a Guvernului Romaniei, privind reorganizarea regiilor autonome, aprobata prin Legea nr.207/1997, cu modificarile aduse prin Legea nr.103/1998;

- prevederile Legii nr.15/1990 privind reorganizarea unitatilor economice de stat ca regii autonome si societati comerciale;

- prevederile anexei nr.2 la Hotararea nr.l8/1981 al C.P.C.P.Bucuresti, referitoare la “criteriile tehnice de stabilire a cantitatilor de ape uzate si meteorice preluate de canalizarea publica

Văzând expunerea de motive nr. 3210 din 20.09.2001 prezentată de Directia Tehnică şi Administrarea Patrimoniului pentru modificarea HCLM 131/29 iulie 1999, privind reactualizareacriteriilor tehnice de stabilire a cantitatilor de ape uzate si meteorice preluate de canalizarea publica” ;

           În temeiul prevederilor art. 38, aliniatul 2 lit. d,f,n şi ale art. 46 din Legea nr.215/2001 privind administratia publica locală ;

 

HOTARĂŞTE:

Art. 1    Se aprobă modificarea HCL nr.131/1999, în sensul , “Criteriile tehnice privind stabilirea cantităţilor de ape uzate şi meteorice preluate de canalizarea publică “, din Anexa 1  la hotărârea de mai sus, sunt cele din anexa la prezenta.

Art. 2  Cu ducerea la îndeplinire a prezentei Hotărâri se încredinţează executivul Consiliului Local Municipal Tg.Mures şi R.A.AOUASERV TG.MURES.

 

                                                                                                            Preşedinte de şedinţă

                                                                                                                    Vlas Florin                                Contrasemnează,

        Secretar Consiliul Local Municipal                             

                           Cioban Maria         

                                                                                                Anexa 1

                                                   

 

                                             CRITERII TEHNICE PRIVIND STABILIREA

                          CANTITĂŢILOR DE APE UZATE ŞI METEORICE
             PRELUATE DE CANALIZAREA PUBLICĂ

 

1. Cantitatea de apă uzată evacuată în reţeaua publică de canalizare de către populaţie se stabileşte în funcţie de cantitatea de apă potabilă livrată, reprezentând 75% din acesta.

2. Cantitatea de apă uzată evacuată în reţeaua publică de canalizare de către alţi beneficiari decât populaţia se stabileşte în raport cu cantitatea de apă consumată, după cum urmează :

a ) Pentru unităţile care se alimentează cu apă din reţeaua publică, cantitatea de apă uzată evacuată se calculează la nivelul întregii cantităţi de apă livrată. Excepţie fac unităţile la care prin specificul activităţii lor, apa rămâne înglobată în produsul finit (fabrici de pâine, compoturi, conserve, bere, răcoritoare, gheaţă, centre de umplut sifoane, unităţi de preparat apă gazoasă, sere şi alte asemenea), precum şi unităţi de transporturi feroviare şi navale care nu restituie în totalitate apa la canalizare şi pentru care cantitatea de apă uzată evacuată se va stabili pe bază de contract cu unitatea de gospodărie comunală.

b ) Pentru beneficiarii care se alimentează din surse proprii de apă şi care evacuează apă uzată în reţeaua publică de canalizare, cantitatea de apă evacuată se va stabili pe bază de contract cu unitatea de gospodărie comunală .

3. Cantitatea de apă meteorică preluată de reţeaua publică de canalizare se stabileşte pe baza cantităţilor specifice din tabelul de mai jos :

 

Categorii de folosinţă

U. M.

Cantitatea specifică de apă

meteorică evacuată

1. Unităţi economice

m3/ m2 şi an

0,5

2. Domeniul public

m3/ m2 şi an

0,3

 

Terenurile şi clădirile în care îşi desfăşoară activitatea unităţile de învăţământ preuniversitar ce fac parte din domeniul public al municipiului Tîrgu-Mureş, conform OUG nr. 30/12.04.2000 sunt scutite de la plata cantităţii de apă meteorică preluată de reţeaua de canalizare .         

Cantităţile totale de apă meteorică evacuată se determină pentru fiecare categorie de folosinţă în parte prin înmulţirea cantităţilor specifice cu suprafeţele totale ale incintelor  ( construite şi neconstruite ) aferente fiecărui beneficiar .

Beneficiarii sunt obligaţi ca la evacuarea apelor meteorice în reţeaua publică de canalizare respecte prevederile Decretului nr. 414/ 1997 pentru stabilirea valorilor limită admisibile ale principalelor substanţe poluante în apele uzate .