ROMĀNIA

JUDEŢUL MUREŞ

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL TĪRGU MUREŞ

 

                                  

H O T Ă R Ā R E A  nr. 150

din 21 iunie  2001

 

privind  evacuarea chiriaşilor cu restanţe, din locuinţele ce aparţin fondului locativ de stat şi emiterea de noi repartiţii pentru chiriaşii care şi-au onorat obligaţiile stabilite prin hotărāri judecătoreşti definitive şi irevocabile

 

            Consiliul municipal Tīrgu Mureş, īntrunit īn şedinţa ordinară de lucru,  

            Văzānd Expunerea de motive comună prezentată de PRIMĂRIA Tīrgu Mureş, Direcţia activităţi sociale, culturale şi patrimoniale şi S.C. LOCATIV S.A. Tīrgu Mureş

 

            Īn baza prevederilor art. 38  din Legea nr. 215/2001 şi art. 24 din Legea nr. 114/1996

 

h o t ă r ă ş t e :

 

            Art.1.-  Se īmputerniceşte Primarul municipiului Tīrgu Mureş, să emită noi dispoziţii de repartizare a locuinţelor pe termen de un an, cu posibilitate de prelungire, pentru chiriaşii care au achitat chiria restantă, penalităţile de īntārziere şi cheltuielile de judecată, īn termen de 3 luni de la data rămānerii definitive şi irevocabile a hotărārilor judecătoreşti prin care au fost obligaţi la plată şi s-a dispus rezilierea contractelor de īnchiriere şi evacuarea acestora din locuinţă.

            Art. 2.- Prevederile art. 1 se aplică numai pentru chiriaşii faţă de care există o hotărāre de obligare la plată, rezilierea contractului şi evacuare, definitivă şi irevocabilă la data adoptării prezentei hotărāri de consiliu, iar īn viitor datoriile vor fi achitate īnainte de pronunţarea sentinţei definitive.

            Art. 3.-  Pentru chiriaşii care nu-şi onorează obligaţiile de plată a datoriilor faţă de S.C. LOCATIV S.A. Tīrgu Mureş, īn termenul prevăzut la art. 1, hotărārile judecătoreşti definitive şi irevocabile de evacuare, vor fi puse īn executare conform legii.

            Art. 4.- Cu aducerea la īndeplinire a prevederilor prezentei hotărāri se īncredinţează Primarul municipiului Tīrgu Mureş, dr. Dorin Florea,  prin Direcţia activităţi social-culturale şi patrimoniale precum şi  S.C. LOCATIV S.A. Tīrgu Mureş.

 

                                                                                    PREŞEDINTE DE ŞEDINŢĂ

                                                                                                       ing. David Csaba

_________________________

 

 

              CONTRASEMNEAZĂ

p. SECRETAR CONSILIU LOCAL

                 jrs. Puni Gabriela