Hotararea nr. 145 din 28 septembrie 2000

ROMANIA                                                                    

JUDETUL MURES

CONSILIUL LOCAL MUNICIPAL TIRGU MURES

 

 

HOTARAREA

NR. 145 din 28 septembrie  2000

Privind utilizarea in comun a domeniului public de catre Primaria municipiului
Tirgu Mures si asociatiile de proprietari constituite in municipiul Tirgu Mures

 

Consiliul Local municipal Tg.Mures, intrunit in sedinta extraordinara de lucru,

          Vazand expunerea de motive nr. 3903 din 26.07.2000 a Directiei domeniului public si privat Privind utilizarea in comun a domeniului public de catre Primaria municipiului Tirgu Mures si asociatiile de proprietari constituite in municipiul Tirgu Mures, si avizele favorabile ale comisiilor de specialitate,

          Avand in vedere prevederile art. 35 din Legea nr. 114/1996 privind locuintele, republicata,

In conformitate cu prevederile art. 12 alin.1 din Legea nr. 189/1998 privind finantele publice locale,

In temeiul prevederilor art.20, alin. 2, lit. g), m) si o) si a art 28 din Legea nr. 69/1991 a administratiei publice locale, republicata,

 

 

HOTARASTE:

 

          Art.1.  Se da în folosinţă pe baza unor contracte de asociere, intre Primaria municipiului Tirgu Mures si asociatiile de proprietari constituite, in vederea utilizarii in comun a domeniului public din zonele adiacente blocurilor de locuinte.Asocierea se poate încheia numai cu asociaţii de proprietari. Asocierea se realizeaza in vederea mai bunei utilizari a domeniului public, in sensul conservarii si utilizarii parcarilor dintre blocuri, intretinerii spatiilor si zonelor verzi, a parcurilor, a gestionarii deseurilor.

Art. 2.  Se aproba proiectul de contract de asociere prezentat in anexa nr 1 .

 

Art. 3. Pentru asociatiile de proprietari contractante care vor avea in administrare parcari neacoperite, parcari acoperite si /sau garaje se instituie urmatoarele taxe anuale :

a)     taxa utilizare domeniul public pentru

deţinătorii de autovehicole care fac parte

din asociaţiile de proprietari             - 32.000 lei/an/loc parcare

          b) taxa utilizare domeniul public pentru

                    parcare acoperita                      - 150.000 lei/an/loc parcare

                   c) taxa utilizare domeniul public

                    pentru garaj                                       - 250.000 lei/an/garaj

Art.4.  Taxele de utilizare domeniul public conform art.3 lit. „a” si „b”, aferente autoturismelor ai căror proprietari sunt membrii în asociaţiile de proprietari vor fi încasate de aceste asociaţii, urmând ca 50% din ele să fie virate în contul Consiliului Local Municipal, restul vor fi utilizate de către Asociaţiile de proprietari pentru întreţinerea spaţiilor şi zonelor verzi, a parcurilor, a gestionăriideşeurilor care fac obiectul contractului de asociere prezentat în anexa nr.1 la prezenta hotărâre.

Art.5 Taxele utilizare domeniul public pentru garaje conform art.3 punctul c, ai căror proprietari sunt membrii în asociaţiile de proprietari vor fi încasate de aceste asociaţii, urmând ca acestea să fie virate în contul Consiliului Local Municipal.

Art.6 Din sumele încasate prin darea închirie de către Asociaţiile de proprietari a parcărilor acoperite, constituie acolo unde există aceste posibilităţi, un procent de 90% vor fi utilizate obligatoriu pentru întreţinerea zonelor verzi şi salubrizarea suprafeţelor din domeniul public, iar restul de 10% vor fi virate în contul Asociaţiei de proprietari.

Art.7 De la prevederile prezentei hotărâri se exceptează garajele acceptate pe domeniul public prin hotărâri ale Consiliului Local Municipal.

          Art. 8. Cu aducerea la indeplinire se incredinteaza Executivul Consiliului Local municipal prin serviciile de specialitate

 

 

                                                                   PRESEDINTE DE SEDINTA

                                                                   Dr.ing. Koloszvari Zoltan

 

 

Viza juridica

          Secretarul Consiliului Local

        Jrs. Briscaru Gheorghita Cornel